Valaki aki Ausztriában dolgozik, tudna nekem segíteni? Ausztriában is úgy történik a fizetett szabadság kiadása, ahogy itthon? (tudásbázis)
Tudtommal még mindig él az a szabály, hogy próbaidő alatt nem lehet szabadságra menni. A próbaidő meg itt fél év szokott lenni, bár ez is szerződésfüggő.
Kérdezz rá, max. azt mondják, hogy nem. :)
Szia!
Nekem a párom kint dolgozik. Nagyon munkahely függő, elméletileg régen volt az a szabály, hogy fél évig nem jár. Pontosabban gyűlik ugyan az a havi 2 nap, amit Betta is írt, de ki nem adható. Viszont ha van helyetted ember és olyan a főnök maximum rákérdezel és ha nem oké úgyis megmondják, hogy nein. :)
Párom pl május 2.-án kezdett a mostani helyén és augusztusra kapott szabit, annyit kértek csak, hogy egyszerre mindig csak 1 ember legyen szabadságon. Szóval érdemes rákérdezni a kollégáknál is, hogy itt egyáltalán mi a szokás eddig hogy volt, aztán rápróbálni a főnöknél.
Szia, a szüleim ausztriában dolgoznak, tavaly mentek ki, hát az elején náluk necces volt a szabi, amúgy rugalmasak, meg ha még nincs elég szabi akkor adnak akár fizetés nélkülit is pl, de amikor kezdtek akkor abban az évben csak időarányosan lehetett kivenni, ami azt jelenti hogy havi 2 nap jár, anno apu juniusban kezdett és augusztusban 4 napot engedtek neki kivenni, a juniusi 2, és a juliusi 2 napot... De meg kell kérdezni, attól függ van-e helyettes stb,
Karácsonyra meg az új év elejére pl simán adtak még fizetés nélkülit is hogy 2 hétre haza lehessen jönni..
További ajánlott fórumok:
- Rendeltem Forma1-re jegyeket, Ausztriába kell utalni nem tudom melyik a számlaszám, plusz olyan teloszám van ami kinti, tud valaki segíteni?
- Tudja valaki, mennyi szabadság jár annak, aki diplomás bérért dolgozik 4 órában, mint közalkalmazott?
- Csak akkor jár Ausztriából GYES, ha én is kint dolgozok náluk, vagy már akkor is jár, ha a férj dolgozik kint?
- Tud valaki segíteni nekem, mely közeli hozzátartozó halála esetén jár a 2 napos rendkívüli szabadság?
- Ki tud Nekem segíteni szabadság kiszámításban?
- Olyan személyt keresek aki kint dolgozik Ausztriában és tudna nekem segíteni!!