Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemell felvágott recept

Csirkemell felvágott recept

A Csirkemell felvágott hozzávalói:
60 dkg csirkemell filé
3 gerezd (6 g) fokhagyma
1 teáskanál (8 g) só
1 teáskanál (3 g) őrölt pirospaprika + 1 kávéskanál a kenéshez
2 g őrölt fekete bors
1 evőkanál (8 g) olvasztott kókusz zsír a kenéshez


Csirkemell felvágott

A Csirkemell felvágott elkészítési módja:
A csirkemell filé 2/3-át (40 dkg-ot) ledaráljuk vagy aprítógépben krémesre aprítjuk a maradék 20 dkg csirkemell filét kicsi, kb. 1*1 cm-es kockákra vágjuk. A darált csirkemellhez adjuk a fűszereket: a reszelt fokhagymát, a himalája sót, a paprikát és a fekete borsot, és a maradék, kockára vágott csirkemellet és alaposan összekeverjük, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak. A nyers csirkemell sonka masszát rúd alakban egy alufóliára halmozzuk és henger alakot formázunk belőle, majd az alufóliába szorosan belecsomagoljuk. Az fólia két végét szaloncukor szerűen megcsavarjuk (így zárjuk le), majd egy hőálló tálba vagy tepsibe tesszük és 2 dl vizet öntünk alá. 150 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül gőzöljük. A végén óvatosan emeljük ki a párolóvízből, csomagoljuk ki és tegyük egy vágódeszkára. Az olvasztott zsírban elkeverünk egy kávéskanál őrölt pirospaprikát és ezzel kívülről lekenjük a csirkemell sonkát. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt beraknánk a hűtőbe. Hideg helyen 3-4 napig eláll. Csirkemell sonka házilag kalória és szénhidráttartalma: 100 gramm tartalmaz: 93 kcal) 1,1 gramm szénhidrátot 20,6 g fehérjét 1,9 g zsírt


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemell felvágott elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook