Covid kismamaként és oltás (beszélgetés)
No, ember legyen a talpán aki eligazodik a Közlönyben, de talán sikerült.
Ha a 2 oltásodtól (egydózisúnál az egytől) még nem telt el 6 hónap és megfertőzödsz, abban az esetben a pozitív teszt dátumától 6 hónapig még érvényes a kártyád.
Ha a második oltás (egydózisúnál az egy) és a megfertőződés között több mint 6 hónap eltelt akkor 2022.febr.15-én lejár a kártyád.
Lehet, hogy egy gyorsteszt is kimutatná, hogy pozitív vagy-e. Én novemberben voltam covidos, és nem csináltam tesztet, de már bánom, mivel most erőlteti a munkáltató a harmadik oltást, és nincs kézzelfogható bizonyítékom, hogy miért várok vele.
Szakmai ajánlás? Vicc ez a társaság.
Oltási igazolványt csak az kap, akinek az utolsó oltása fél évnél nem régebbi - függetlenül attól, hogy hányadik oltást kapta 6 hónapon belül. A fertőzésen átesettnek ugyanúgy lejár a védettségije ...
Holnap újra hívom a házi orvosom, bár már jól vagyok csak a szaglás és ízérzékelésem nem jött még vissza. Kérek egy tesztet, hátha mutat még valamit. Köszönöm mindenkinek
Hiába vagy/leszel gyógyult Covidos,törölték a biológia törvényeit,kizárólag 3 oltással vagy 6 hónapon belüli két oltással kehet OLTÁSI kártyát birtokolni.Védettség,mint olyan megszűnt.Nem az a lényeg,hogy van-e antitested,sejtes immunitásod,az számít csak,hogy az épp előírt oltásmennyiség benned legyen-ez ma épp 3 oltás,de ki tudja,pár hónap múlva csak négy oltással vagy teljes jogú állampolgár.
Én is. Nyugodtabban aludnék negatív lelettel. Nem mind az, ami annak látszik. Még ha nem is befolyásolja az oltási tervet.
Nem tudhatod, mi változik még. Össze-vissza hoznak szabályokat!
Igen de a helyzeten ha nem változtat akkor meg minek?
Igazából ez csak sejtés persze amíg nincs teszt, de valószínűnek tartom, hogy átestem rajta.
Én teszteltetnék, kíváncsi lennék.
Ja a címben az oltást azért írtam csak bele ,mert már volt hasonló fórum név.
Oltatni semmiképp nem fogok, sem most sem később. Csak hogy van e értelme a tesztelésnek, hogy legyen a kezemben egy dokumentum,hogy igen, fertőzött is voltam/vagyok így hátha nem érvénytelenítik a kártyám.
Írtam, az osztrákok kivételt tettek.
De meg kell várni a jogszabályt. A Pfizer sem ajánlja a saját carát az első trimeszterben.
Arra azért kíváncsi vagyok hogy viktátorék mennyiért adták el a népet.
Kimondottan bemondták, hogy a kismamákra is vonatkozik, még az első trimeszteresekre is, akiknek pedig elvileg nem is adják az oltást...
A kormányinfon elmondottak szerint igen. De még várd meg a jogszabályt, addig ne oltass! Szerintem pár nap.
Az osztrákok is kivételként kezelik a terhes nőket + plusz remélem lesz annyi eszük a jogszabály alkotóknak, hogy követik azt az ajánlast, hogy oltás utáni fertőzés után várni kell(!) minimum 4 hónapot.
De szerintem oltás nélküli fertőzés után is várni kellene, de ez nincs benne az NNK "szakmai" ajánlásában.
Sziasztok!
2x oltott vagyok még a terhességem előtt vettem fel a 2 oltást, most úgy néz ki elkaptam a covidot,viszont úgy gondolom nem teszteltetem magam, mert felesleges, semmi sem változik, a 3. Oltást nem szándékozom felvenni, viszont felmerült a ha.... tehát ha a kártyám érvényessége nem érne véget február 15.-el akkor van értelme tesztet csináltatnom.
Végülis a kérdésem arra vonatkozna, hogy ha jól értelmeztem akkor teljesen mindegy ,hogy átestem e a fertőzöttségen, csak a 3x oltott embernek " marad " a kártyája érvényes ugye?
További ajánlott fórumok: