Citromos madeleine recept
A Citromos madeleine hozzávalói:2 db tojás
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg liszt
pici só
10 dkg felolvasztott margarin
A Citromos madeleine elkészítési módja:
Előmelegítem a sütőt 190 fokra. Aztán felütöm a tojásokat, majd hozzájuk teszem a cukrot, és robotgéppel 3-4 perc alatt alaposan habosra keverem őket. Amikor már szép habos, a liszthez hozzákeverem a csipet sót, majd a tojáshabhoz reszelem a citrom héját. Ekkor előveszek egy fakanalat és széles mozdulatokkal a tojáshabhoz forgatom a lisztet, végül hozzáforgatom az olvasztott margarint is. Ezzel el is készült a sütemény tésztája. Ekkor vékonyan kivajazom a madeleine formákat, majd a tésztával együtt beteszem őket a hűtőbe fél órára. A pihenő idő leteltével a tésztát kiskanállal kiadagolom a formákba és 190 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm őket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Arwen21, 2008. aug. 6. 23:40
A citromos madeleine elkészítési módja és hozzávalói.