Citromos csirke burgonyával recept
A Citromos csirke burgonyával hozzávalói:6 csirkecomb
1 vöröshagyma
6 nagyobb burgonya
maréknyi koktélparadicsom
2 citrom
2 evőkanál citromlé
6 gerezd zúzott fokhagyma
pirospaprika
rozmaring
só, bors
olaj
A Citromos csirke burgonyával elkészítési módja:
A húsokat átkenjük olajjal és fűszerezzük, majd kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. A meghámozott burgonyákat négybe vágjuk, a hús mellé tesszük, a felszeletelt hagymával és a paradicsomokkal együtt. 3 evőkanál olajat kikavarunk a 2 evőkanál citromlével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a húsra, burgonyára öntjük. A két citromot félbevágjuk és a húsok mellé tesszük. Alufóliával lefedjük és 180 fokos sütőben 40 percen át sütjük. Majd levesszük a fóliát és 200 fokon megpirítjuk a húsokat. Ha a burgonya puha, a húsok szépen megpirultak, kivesszük a sütőből. Friss rozmaringgal, bazsalikommal megszórva fogyasztjuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. jún. 21. 11:13
A citromos csirke burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.