Elkerülhető valahogy, hogy csiszolás után belobbanjon a foggyökér? (tudásbázis kérdés)
Köszönöm a hozzászólásokat🙂
Azért félek tőle, mert jártam már így.
Direkthéj készítéséhez nagyon keveset csiszoltak, utána nagyon fájt. Elhalt a fogbél, sajnos gyökérkezelni kellett. A korona miatt elég sok fogrészt kell majd eltávolítani, gondolom akkor az még rosszabb lesz. Egyébként egészséges volt a fogam
Nehezen értettem meg a kérdést....
Nekem is le van csiszolva 2 fogam, amin korona van, és mivel ezek teljesen egészséges fogak voltak, nem gyökérkezelték. Amíg elkészült a végleges fogam, addig volt ideiglenes koronám, mert nagyon érzékeny lett volna. Már vagy 10 éve fent vannak a koronáim és soha semmi baja nem volt a fogaimnak.
Tehát, nem hiszem, hogy mindenképp begyullad...
Sziasztok!
Koronát készítenek a felső 2 frontfogamra. Rettegek a csiszolástól, pontosabban attól, hogy utána belobban a fogam és gyökérkezelés lesz a vége.
Tudtok valamit, amivel ez elkerülhető lenne? Gondolok itt valami antibiotikumra közvetlen csiszolás után...
Igeiglenes koronám lesz, másnap délután.
További ajánlott fórumok:
- Normális, hogy foggyökér kezelés után még mindig fáj a fogam és fel van dagadva az ínyem?
- Mi az a max dioptria amivel még elkerülhető a császár? Milyen fájdalomcsillapítási módszerek léteznek pl lidokainérzékenyek részére?
- Bent maradt foggyökérdarab ki tud magától lökődni? Van valakinek ezirányú tapasztalata?
- Fémkerítés csiszolásához milyen gépet vegyek?
- Bölcsességfog eltávolítás után, elkerülhetetlen az antibiotikum szedése?
- Nyitva hagyott foggyökércsatorna milyen gondot okozhat?