Sajnos, ha üzleted van, rengeteg mindent fizetsz, bérleti díj, parkoló az üzlet előtt, ilyen adó, olyan adó, alkalmazott...
A vevő, ha új cipőt vesz, ragaszkodik ahhoz, hogy dobozban kapja, azt szokta meg, és nem volt kiírva, hogy 1900+doboz.
Nekem is volt üzletem, volt áru, amivel befürödtem, mégsem vitték úgy és jóval beszerzési ár alatt adtam el, mert a szezon vége felé jártunk, és nem akartam, hogy következő évben a tavalyival kezdjük a szezont.
Hát ez jó, sokszor még direkt meg is kérdezik, hogy kérem-e hozzá a dobozt. Valószínű, hogy megtartják maguknak a dobozt, a cipő meg annyiba kerül, amennyiért ki van írva!
Sajna van ez így! Nekem balatoni butikos tapasztalatom van ilyen. Nyáron beázott a placc, eláztak a dobozok. Mivel nem veszi vissza a forgalmazó doboz nélkül, így gyorsan leakciózta ezrekkel a cipőket.
Mindig tudtam, hogy a minőségi csomagolás jócskán megdobja az áru árát, de hogy egy ócska cipősdoboz 1000 Ft-ba kerüljön, álmodni sem mertem...
Tegnap beugrottam egy üzletbe, hogy a ház körüli munkákhoz egy szemérmetlenül olcsó edzőcipőt vegyek. Találtam is nekem tetszőt 2900-ért, de nem volt megfelelő méretben. A segítségemre siető eladó készségesen elárulta, hogy az egyik polcon ugyanezek a cipők találhatók 1900-ért, és a kezembe nyomta, amit kerestem. Talán hibásak, gondoltam, és már vissza akartam utasítani, amikor közölte, hogy semmi bajuk, csak azért olcsóbbak, mert nincsenek dobozban...