Ciklus szülés után (beszélgetés)
A másik két gyerkőc milyen nemű?
Csak próbálok találni valami összefüggést:D
Nekem 3. után a legrosszabb. 15 hónapos a lányom 4 hónapos kora óta nem szoptatom, de össze vissza jön meg. Amúgy mindegyiknél 8.héten szoptatás mellett megjött, csak. Első kettőnél be is állt.
Novemberben talált a dokim egy szép 5 cm cisztát. Na azóta se jutok el laborba..vagy hetvége előtt jön pont, mikor nem tudok kérni időpontot 3-5 nap közötti laborra, vagy lerövidül 7 nap helyett 4re, megint csak időpont nuku.. 🤦♀️
Sok év várakozás után fogantak meg a gyermekeim, a PCOS a második után derült ki. A második férjemmel is szerettünk volna babát, és több évig nem sikerült. A ciklusom nagyjából rendeződött diéta és mozgás mellett, de akkor sem jött a baba, 3,5 év után meddőségibe mentünk, minden eredmény jó lett. Végül az átjárhatósági után pár nappal sikerült. Nem gondoltam két gyerek után, hogy ez lehet a gond.
Na a lényeg, hogy az évek alatt rengeteget tájékozódtam, volt egy csomó vizsgálatom, évekig vezettem hőgörbét, szóval már jó alaposan kiismertem a testem működését, ezért csodálkoztam, hogy ennyire megváltozott most minden a korábbi szülés utáni időszakokhoz képest. :)
Kisvárosban élek, itt különösebben nem foglalkoznak a dologgal. A doki annyit mondott, hogy a hormonok...Szedjek fogamzásgátlót.
Nem igazán díjazom az ötletet.
Remélem nálam is idő kérdése. PCOS-em van, ezért mindig is rendszertelen volt, kíváncsi vagyok most hogy alakul majd.
Azért megnyugtató, hogy nem vagyok csodabogár ezekkel a rövid ciklusokkal:)
Mivel lassan egyfolytában menstruálok, nem nagyon van szex...
De jó, hogy ilyen sokáig tudtál szoptatni. Nekem sajnos max 4 hónapig sikerült.
Sziasztok!
3 hónapos a kislányom, szülés után egy hónapig véreztem, 7 hetes volt mikor először megjött (szoptatás mellett). Azután rá 20 napra megint, majd 16 és végül negyedszer 13 nap után. Gyenge a vérzés, abszolút nem olyan, mint szülés előtt.
Az első szülésemet követően csak gyógyszerrel volt vérzés 8 hónap után, a másodiknál 4 hónap múlva magától jelentkezett, nagyjából 32-38 naponta. 35 éves vagyok, korábbi hormoneredményeim alapján klimax kizárt.
Van valakinek hasonló tapasztalata, hogy ennyire megrövidültek a ciklusai szülés után? Mennyi idő után rendeződött, illetve kiderül mi okozza?
További ajánlott fórumok:
- Szülés óta most rendeződik a ciklusom, próbálkozunk a kistesóval de nem akar összejönni, miért?
- Kinek hogy változott a ciklusa a szülés után?
- Szülés után mikor állt helyre a ciklusotok?
- Van olyan, akinek szülés után rövidebbek lettek a ciklusai?
- Mitől lehet alhasi feszülés a ciklus második felében?
- Szülés után mennyi idővel rendszereződik a ciklus?