Cigány lecsó (beás cigány hagyomány szerint) recept
45 perc
A Cigány lecsó (beás cigány hagyomány szerint) hozzávalói:
4db vörös hagyma
20dkg kolozsvári szalonna
kevés étolaj
2kgoldalas disznó húsból
2kávéskanál pirospaprika
izlé szerint ételizesitő
2kglecsó paprika
1kg paradicsom
kevés víz
A Cigány lecsó (beás cigány hagyomány szerint) elkészítési módja:
A szalonnát megpirítom üvegesre,majd a kockára vágot hagymát hozzá pirítom.Felöntöm kevés vízzel.Majd pirospaprikát rá szórom.Következik a oldalas a paprika és a paradicsom.kb40/45 főzési ídő.Ezt lehet kissebb menyiségben is készíteni, persze kevesebb alapanyaggal.
Lassú közepes tűznél főzni.Bográcsban vagy üstben főzve a leg finomabb.A Dobai Somló hangja fesztiválon első helyezést ért el a cigány lecsóm ,a főzőversenyen nagyon büszke is vagyok rá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Orsós Kati, 2010. aug. 18. 20:31
A cigány lecsó (beás cigány hagyomány szerint) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.