Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Cigány lecsó (beás cigány hagyomány szerint) recept

Cigány lecsó (beás cigány hagyomány szerint) recept

Elkészítési idő 45 perc

A Cigány lecsó (beás cigány hagyomány szerint) hozzávalói:
4db vörös hagyma
20dkg kolozsvári szalonna
kevés étolaj
2kgoldalas disznó húsból
2kávéskanál pirospaprika
izlé szerint ételizesitő
2kglecsó paprika
1kg paradicsom
kevés víz


A Cigány lecsó (beás cigány hagyomány szerint) elkészítési módja:
A szalonnát megpirítom üvegesre,majd a kockára vágot hagymát hozzá pirítom.Felöntöm kevés vízzel.Majd pirospaprikát rá szórom.Következik a oldalas a paprika és a paradicsom.kb40/45 főzési ídő.Ezt lehet kissebb menyiségben is készíteni, persze kevesebb alapanyaggal.

Lassú közepes tűznél főzni.Bográcsban vagy üstben főzve a leg finomabb.A Dobai Somló hangja fesztiválon első helyezést ért el a cigány lecsóm ,a főzőversenyen nagyon büszke is vagyok rá.


Kategória: Húsételek receptjei


A cigány lecsó (beás cigány hagyomány szerint) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook