Cica fülatka ellen jó módszer? (tudásbázis)
Az az atkát nem öli meg, pedig az lenne a cél.
A parafinnal a szmötyi jön ki könnyebben, kicsit csökken a viszketés.
Azért az nem semmi, hogy elhajt egy Surolannal, de nem kezeli a fülrühösséget. (Pedig ha csak a pénzt nézem, jobban tudna keresni esetleg több alkalommal végzett tisztítással, kontrollal...)
Persze lehet, hogy fél a karmolástól.
Bolhásság esetén, lakásban, érdemes venni Piretrin port és szétszórni a lakásban. Főleg, ha parketta van, mert a fa réseiben vannak a peték, amik akár éveken át is elvannak ott.
A Piretrin por ártalmatlan, nem nagyon feltűnő, az állat fekhelyére is jusson bőven pár napra. Aztán össze lehet porszívózni.
Igen! Én szeretem, mert egyedül is tudom vele kezelni. Nem kell "fogóember".
A kisebbik kutyám már megismeri a kezemben. Tapasztalta, hogy használ. Nem engedi nagy örömmel, de legalább már nem szalad el előle.
A cicák most nem "fülesek" szerencsére.
Ez az oldat fürdetésre is alkalmas, bolhák ellen.
Szegény édes kicsi jószág, jobbulást kívánok neki!
(A másik, de drágább megoldás az Insecticide pumpás rovarirtó, azzal talán könnyebb a fülébe fújni. Nálam az egyik kutyánál használ, de tisztítani nem engedi a fülét.)
Sokféle boltban, gazdaboltban is kapható. Sokáig megtartja a hatását, az enyém már több éves. A leggyorsabb mégis a Neostomosan, az szokott lenni itthon tartalékban. Azt feloldom, és locsolófejes (a mosogatószerről veszem le) flakonba töltöm, azzal a kutyát le tudom kezelni, ha nem akarom fürdetni, akkor is.
A cicánál más, lehetőleg ne nyalogassa le, de ha rászáradt, akkor már nincs baj.
Az Insecticiddel a cicára is tudok fújni bolha ellen pár olyan helyre, amit nem ér el: a füle töve, a tarkója, a feje. (A szemek környékét letakarom.) Az álla, a "hónalja" a mellső lábaknál.
A Neostomosan oldat is jó lehet.
Itt a linkje, de lehet patikában is kapni ampullában, azt egy liter vízbe kell önteni. Két deci azért rengeteg.
Hogy mennyire sikerül a cica fülébe kellően bejuttatni, azt nem tudom, mert elég erős szaga van. Én fecskendővel próbálom "belelőni", persze tű nélkülire gondolok.
Nem tudom, mennyire tudnád házilag kitisztítani azokat a füleket.
A linkben pár gyógyszert megneveznek, hátha valamelyiket meg tudod venni.
Szia! A Surolan gyulladásokra remek, de az atka élőlény.
Javaslom, de komolyan, hogy válts olyan állatorvosra, aki képes ennek felismerésére, kitisztítja és lekezeli a cica füleit, majd felírja a megfelelő fülcseppet.
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki valami jó módszert izzadás ellen?
- Pattanások, zsíros bőr ellen mi a legjobb módszer?
- Rágcsálók (egér, patkány) elleni leghatásosabb módszer, praktika!?
- Betörő? Hogyan védekezzünk amatőr betörő ellen? Ki milyen módszert tud?!
- Szorongás ellen milyen módszereket ismertek? Használhat a jóga, ÉFT?
- Tudtok valami jó módszert allergia ellen?