Cégalapítás egyről a kettőre! (beszélgetés)
Cégalapítással, illetve megszüntetéssel, ezen belül is végelszámolással kapcsolatban kerestem meg
a topcegalapitas.hu céget,
és NAGYON ROSSZ TAPASZTALATOKAT szereztem velük kapcsolatban, felháborítóan pökhendi módon intézik az ügyeket. Ha tudom, hogyan dolgoznak, biztosan nem választottam volna őket. Olcsónak tűntek, de vastagon ráfizettem. Szalagon dolgoznak, sok cégük van, ezért nem lehet számítani rájuk plusz kérdéssel, nem vesznek ember számba, rendelkeznek - fölöslegesen - az időmmel. Elérni nem vagy alig lehet őket telefonon, ha emailt írok, visszajön egy automata válasz, hogy hívjam őket. Semmiféle tájékoztatást nem adnak, szó nélkül eltűntek pl két hét szabadságra minden tájékoztatás nélkül, emiatt többször kifutottam határidőkből, iszonyú sok kellemetlenséget, és időkiesést okoztak, az idegeskedésről már nem is beszélve.
Azért írom le a cégnevét (még egyszer: topcegalapitas.hu ) , hogy őket SEMMILYEN OKBÓL NE VÁLASSZÁTOK, mert csak bosszúságotok lesz, és pénzkidobás. Kár hogy ügyvéd is adja hozzá a nevét: Bánfalvi János, akinek még véletlenül sem lehet érteni a szavát. Nyilván azért van egy pitbull irodavezetője...
Kíváncsiak vagytok a legegyszerűbb cégalapítási módszerre? Minden országban különböznek a cégalapítási módszerek.
Hozzájön még a számlakötési, vezetési díj a banknál.
Könyvelő díja. Forgalomtól, könyvelőtől függ, kb. 15 ezertől/ hó
Úgy tudom, a Kft. jogi személyiséggel rendelkezik. Alapítási tagok számát tekintve nincs létszámhoz kötve, de egy tag esetén már kötelező a könyvvizsgáló. A tag anyagi felelőssége korlátozott, csak a bevitt vagyon erejéig terjed. Alapításakor társasági szerződést kell írni.
Alapítás menetét és ktg-eit tekintve, szükséges:
Törzstőke: minimum 500.000,- Ft
1 tag törzsbetéte 100.000,- Ft-nál kevesebb nem lehet, s a forintban kifejezendő törzsbetét tízezerrel maradéktalanul osztható legyen.
Közzétételi díj 15.000,- Ft.
Aláírási címpéldány min, 5 db 2.000,- Ft/db.
Ügyvédi díj: ügyvédtől függő, kb. 60.000,- 120.000 Ft.
Ügyvezető lehet a társaság tagja,te, vagy kívülálló személy is. Az ügyvéd nyújtja be a dokumentumokat a Cégbíróságra, és ekkor megkapja az adószámot. A társaság különböző szervek felé bejelentési kötelezettséggel bír.
Sziasztok!
Aki már benne van, vagy épp úton van a cégalapítás felé, meg tudná mondani, hogy mik az első lépések egy egyszemélyes Kft. megalapításához? És mennyibe kerülnek a kezdeti költségek, ügyvéd, illeték stb...?
Köszönöm!