Cég. Jogos behajtás? (beszélgetés)
Az új ügyvezető ezek szerint csak szeretné, ha te nem lennél tisztában a jogaiddal, vagy igen-igen el van tévedve a hatályos jogszabályok tekintetében. Csak sajnálni tudom az ilyen vállalkozókat, mint az az új ügyvezető.
Azért nem árt, ha felkészülsz ügyvédileg is, bár a dolog szerintem tiszta és világos, de jobb félni, mint megijedni. A mai világban tudod soha, semmi sem biztos, ezek az ügyvédek (jó honorárium esetén) úgy tudják csűrni-csavarni a §-okat, szóval beszéld át egy megbízható ügyvéddel!
Azt kell megnézni, és papirokkal igazolni, hogy a szóban forgó adósság mikor keletkezett. Ki volt személy szerint annak a felvállalója.
Törvény arról van, hogy amikor valaki "kiszáll" a vállalkozásból, még további 5 éven keresztül felelősségre vonható, ha kiderül, hogy valami tartozást hagyott maga után, vagy személyesen okozott valakinek kárt az idő alatt, amíg a vállalkozás az ő vezetése alatt volt.
Más által okozott kárért, más által "csinált" adósságért nem vagy felelősségre vonható!
Keress meg egy ügyvédet!
Ha kezességet vállaltál, akkor jogos!
De valszeg az ügyvédet jobban tudja..
Sziasztok! Nagy bajban vagyok!
Volt egy cégem. ( kisközértet csináltam) A céget eladtam.tovább adtam igy más csinálta tovább a közértt. Természetesen ügyvéd előtt történt az ügyvezető átírás, én kikerültem minden nemű pozicióból, teljesen le került a nevemről. ( gyermekem született illetve egyéb családi okok miatt nem tudtam volna vele foglalkozni) Az ügyvéd által aláírt papírokban benne szerepel hogy teljesen adósság mentesen adtam el a céget. Na már most a napokban kaptam közjegyző által egy levelet hogy rajtam akarnak behajtani 900.000 Ft-ot. Amit az új tulaj halmozott fel az üzlet bérbe adójának. Pedig le is írták hogy 2013-ban került le a nevemről az adósság 2014 év végén került felhalmozásra. Arra hivatkoznak hogy én aláirtam hogy kezeskedem a tartozásokért. ( Ez még anno szerződés kötéskor volt) Ami igy igaz vagyis az ügyvédem szerint azt írtam alá hogy a cég ügyvezetője a felelős és ne aggódjak mert mint cég lett szerződve a bérbe adóval. Tehát a mindenkori ügyvezető a felelős képviselő igy a kezes. De nagyon félek. Mi a véleményetek.? Itthon vagyok gyesen nem tudnám kifizetni. Meg nem érzem jogosnak a követelést. Mert mi van ha 15 év mulva a 8. tulaj halmoz fel tartozást. Azt is rajtam verik le????