Carambola torta recept
A Carambola torta hozzávalói:Tészta:
3 db tojás
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl víz
fél citrom héja
12 dkg liszt
1 kk sütőpor
Töltelék:
1 csomag vaníliapuding
4- 5 ek cukor
5 dl tej
3 db carambola
Ezeken kívül még:
1 csomag tortazselé, tejszínhab
A Carambola torta elkészítési módja:
A tojások sárgáját a 2 féle cukorral 4- 5 perc alatt fehéredésig keverjük, a vizet és a citromhéjat hozzáadjuk. A sütőporral elvegyített liszt 1/3- át az előzőekre szitáljuk. A keményre felvert tojásfehérje 1/3- át rátesszük, óvatosan összeforgatjuk. A többi lisztet és tojáshabot 2 részletben ugyanígy hozzáadjuk. Kikent, lisztezett sütőformába simítjuk, előmelegített sütőben 25- 30 percig sütjük. A megfőzött pudingot a még meleg tésztalapra simítjuk. A carambolát kb 3 mm vastagon szeleteljük és a meleg krémre rakjuk. Dermedni hagyjuk, majd tortazselével bevonjuk. Tejszínhabbal, gyümölccsel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b67d67e9b6, 2008. jún. 25. 11:50
A carambola torta elkészítési módja és hozzávalói.