Bajor vaníliakrém recept
A Bajor vaníliakrém hozzávalói:18 g zselatin
1 vaníliarúd
3,5 dl tej
10 dkg cukor
3 tojássárgája
3 dl tejszín
A Bajor vaníliakrém elkészítési módja:
A vaníliarudat a velővel tejben felforraljuk. A cukrot a tojássárgákkal 3- 5 perc alatt krémesre keverjük, a forró tejjel apránként felöntjük, sűrűre főzzük. Végül beledolgozzuk az oldott zselatint. A krémet szűrőn át egy tálba passzírozzuk, addig hűtjük, amíg dermedni nem kezd. Beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, tálkákba töltjük, 1 órára hűtőbe tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b67d67e9b6, 2008. jún. 8. 18:58
A bajor vaníliakrém elkészítési módja és hozzávalói.