Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bajor vaníliakrém recept

Bajor vaníliakrém recept

A Bajor vaníliakrém hozzávalói:
18 g zselatin
1 vaníliarúd
3,5 dl tej
10 dkg cukor
3 tojássárgája
3 dl tejszín


A Bajor vaníliakrém elkészítési módja:
A vaníliarudat a velővel tejben felforraljuk. A cukrot a tojássárgákkal 3- 5 perc alatt krémesre keverjük, a forró tejjel apránként felöntjük, sűrűre főzzük. Végül beledolgozzuk az oldott zselatint. A krémet szűrőn át egy tálba passzírozzuk, addig hűtjük, amíg dermedni nem kezd. Beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, tálkákba töltjük, 1 órára hűtőbe tesszük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bajor vaníliakrém elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook