Bundában sült pulykaérmék recept
A Bundában sült pulykaérmék hozzávalói:70 dkg pulykamellfilé
10 dkg liszt
1 piros és sárga paprika
1 csokor petrezslyem
3 tojás
30 dkg zabpeely
1 dl olaj
1dl balzsamecet
őrölt bors
só
A Bundában sült pulykaérmék elkészítési módja:
A húst hosszában vágjuk félbe, és kisebb érméket szeleteljünk belőle. Enyhén klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk. Keverjük simára a lisztet a tojásokkal, csipetnyi sóval és kevés hideg vízzel. A pulykafiléket mártsuk bele, aztán forgassuk meg a zabpehelyben. Kevés forró olajban mindkét oldalukat süssük pirosra. A salátához a gombát vágjuk cikkekre, a paprikákat háromszögekre, és kevés forró olajban kicsit pirítsuk meg, Tegyük salátás tálba, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg petrezselyemmel. Locsoljuk meg az olajjal és a balzsamecettel, lazán forgassuk össze, és 1 órára tegyük a hűtőbe.Pulykaérmékkel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. márc. 17. 22:01
A bundában sült pulykaérmék elkészítési módja és hozzávalói.