Bulgur (beszélgetés)
5. bnedora (válaszként erre: 4. - 12d083b51b)
2016. márc. 13. 11:18
Először én is átmostam, majd rájöttem, hogy már elő van főzve, így fölöslegesnek tartom.
4. 12d083b51b (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2016. márc. 13. 10:36
Igen!
2 fő jóétvágyú felnőtt részére 1 kávéspohár színig töltve, forralj egy kis sós vizet, ugyanezzel a pohárral 2x-es mennyiséget mérve!!
Miután a bulgurt egy megfelelő méretű fazékban átmostad, a forralt sós vizet öntsd rá, egy picit még 1-2 percig kavargasd a láng fölött, majd elzárod, beborítod = kb. 1,5-2,0 óra alatt tökéletesen átpuhul.
A rizs duplájára dagad, ebből valamivel több lett, majdnem 3x annyi, mint szárazon volt!!!
Majd még láng fölött kavargatva elsütöd az esetleg alatta maradt lét: hagymát dinsztelek apróra vágott petrezselyemmel, a bulgurt belekavarom, só-bors- amit akarsz = petrezselymes rizs!
3. andi6020
2016. márc. 12. 18:20
igen
2. bnedora
2016. márc. 12. 18:07
Igen. Én rizs helyett használom mindenhez.
1. dioevi
2016. márc. 12. 18:05
Csinálhatok bundás hushoz bulgurt valamilyen formában ?