Budapest vonzáskörzetében lakni (beszélgetés)
Nagyon leült ez a topik, pedig én is kiváncsi lennék egy-két dologra!
Engem Törökbálint érdekelne, hogy ki melyik részére esküszik és miért?
Én a reggeli csúcsban autókáznék a helyedben és az a döntő! Mi kipróbáltuk és ezért mondtunk le a Pilisi részről és Solymárról, döntöttünk emellett a rész mellett.
Törökbálint, Érd, Budaőrs...stb. ez a rész nagyon jó közlekedés szempontjából. Vonat 10-15 perc alatt a Déliben, buszok és kocsival tőlünk nyugodt tempoban 15 perc a BAH csomópont, ha nincs dugó. Itt az autópálya és az Egér út és menekülésnek Budafok is, ha dugó, baleset van. Reggel az iskolába bejutni, ami Albertfalva, Érdről 15-20 perc. Úgy tudom, hogy Törökbálinton és Budaőrsön jó iskolák is vannak.
Köszi mindenkinek, Kriszti, Cand ida, meliga, aki írt eddig!
Igen, én sem gondolom, hogy ne lenne meg az előnye-hátránya egyaránt a "kinnt"lakásnak, a bejárás Budapestre tényleg egy plussz időben, pénzben, de nagyon vágyunk egy szép környezetre és önálló házra. Korábban 18 ker-ben laktam, onnan is majd 1 óra volt a munkahely, de otthon mindig jól éreztem magam.
Nálunk inkább a Budapest feletti, "északi"régiók jönnek szóba, több szempontból. Pl. Budakalásszal, Pomázzal Szentedrével szemezünk, tudjuk, nem olcsó helyszín...várom még, és örülök, aki ír!
Hasonló szempontok miatt költöztünk ki mi is. Minden a mai napig Bp-hez köti a családot. Férjem munkája és a gyerekeknek az iskola, különórák.
Az tény, hogy van egy csodálatos házunk és kertünk is, ami egyébként nem lett volna, a gyerekek tudnak biciklizni, friss levegőn lenni, van kutya, macska...szabadság, de áldozattal is jár. Érden lakunk...Törökbálinttól egy utcányira, itt a közlekedés nem igazán megoldott, de a hely maga csodaszép. Még nincs belakva, most épülget. Ezt a részt tudom ajánlani, ha nincs olyan, aki kocsi nélkül közlekedne. 5-10 percre van a busz Törökbálinton és a vonat, ami fantasztikusan jó közlekedés szempontjából.
Szia!
Én Budaörsön élek,amióta az eszem tudom.:)Én szeretek itt élni, közel van Bp, van sok iskola,ovi tulajdonképpen nem nagyon költöznék el innen.
További ajánlott fórumok:
- Hol jó lakni Budapesthez közel?
- Szabadstrand Budapest vonzáskörzetében?
- Varrónőképzés hol? - Budapesten vagy vonzáskörzetében keresgélek
- Budapest vonzáskörzetében hol van hip-hop, r'n'b és hasonló tipusú szórakozóhely?
- Tudna valaki ajánlani olyan helyet Budapesten vagy vonzáskörzetében, ahol 30-40 ember tudna egy jót bográcsozni?
- Tudnátok Budapesten és vonzáskörzetében jó szociális otthont ajánlani?