Bővölő nagycsalád, harmadik, negyedik, ötödik babát tervezők. :) (beszélgetős fórum)
Kedves Zia2013!
Örömmel.olvastam a soraidat, minden egyes szavaddal egyetértek. Mi pár héten belül válunk 4 gyerekes családdá, és mindig is szemlélve figyeltem a többgyermekesek nevelési stratégiáját. Én is, a férjem is egykék vagyunk, de ebből inkább csak hátrányunk van, főleg felnőttként. Testvér nélkül az élet számomra olyan, mint a jobb kar a bal nélkül, vagy mint apa/anya nélkül felnőni. Teljesen más értékrendet kapnak a tesósok, mint az egykék, amit - ha a szülő ügyes - jobban tudnak kamatoztatni az életben, mint az anyagi javakat, amik ma még vannak, holnap már nem biztos.
Szóval ha jársz még errefelé, kíváncsian várom, milyen az életetek az 5. gyerkőc után :-)
Én nem provokàltalak.Azért kérdeztem mert van az ismerőseim körében egy anyuka akinek 5gyereke van és szeretethiányos a kislány akit ismerek mert a sok gyerek mellett nincs eleg ideje kellőképpen foglakozni vele.
Ha ez nalatok nem igy van ne vedd magadra a kérdést.Ennyi.
Én ezt tapasztaltam nem rég.
És úgy érzitek megfelelő figyelmet tudtok szánni az összes gyerekre?
Ugyanannyit tudtok foglalkozni mindegyikkel?Ha bànatosak van idődök akár fél órát is beszelgetni eggyel a többi 3 mellet?Nincs szeretethiányuk?
A lakas kérdésben nem fogunk egyet érteni.Igenis szükséges és tanulás mellet ha dolgozik se lesz saját lakása amikor már most az egekben vannak az árak.
Sziasztok! Kicsit meglepődtem a hozzászólásokon, valamiért az az érzésem, nem egészen ért célba ez a fórum...
Úgy gondolom, mindenki annyi gyereket szüljön, amnnyit "elbír", ez a saját döntése. Anyagiak... Kinek mi az elég... Eddig egyszer voltunk családostul állatkertben (csak mert írtátok), játszóházba ha rajtam múlik egyszer sem mennénk, oda nagyszülők vitték el párszor a gyerekeimet. Vannak olyan dolgok, amik nem kerülnek sok pénzbe. Mi túrázni járunk. A gyerekeink nagyon élvezik. Úgy neveljük őket, hogy tudniuk kell, valószínűleg nem rakunk majd lakást és autót a fenekük alá. Helyette tanítjuk őket. Nem csak iskolában, itthon is, még angolul is... Férjem és a testvére sem kapott segítséget otthonról, mégis megállnak a lábukon.
Sziasztok! Nekem három és fél hónapos a negyedik gyerkőcöm. Nem gondolom, hogy felelőtlenek lennénk. Nyilván nem kap lakást kezdésnek egyikük sem. De én sem kaptam pedig egyke vagyok. Egyetem mellett dolgozniuk kell majd, hogy előteremtsék a feltételeket. Fontos, hogy megtanulják a munka értékét és ne csak a sült galambot várják.
Programokra megyünk és tudjuk,hogy a belépő nem lesz olcsó. Ahogy az étterem vagy a nyaralás sem, de mondhatnám a különórákat vagy a cipőboltot. De mi ezekre költünk és nem iszunk vagy dohányzunk.
Nincs annál jobb mint, amikor este beülünk a nappaliba és mesét olvasunk meg kikérdezzük a másnapi leckét és örülünk annak, hogy együtt lehetünk. Vagy, amikor a legnagyobb elmagyarázza a matekot a kisebbnek, mert én éppen szoptatok. Lakást nem kapnak a gyerekeim, de megtanulnak közösségben élni és azt, hogy hogyan kell odafigyelni egymásra, hogy együtt erősebbek mint külön és nem csak ő egyedül számít hanem a többiek is. Ezek az értékek kiveszőben vannak sajnos a törtető világunkban.
De tetmészetesen vannak rosszabb napok, amikor közel sem idilli minden. Amikor úszik a lakás, ők veszekednek én pedig hulla fáradt vagyok. De ha újra kezdhetném is vállalnék ennyi gyereket és nem tartom kizártnak, hogy még egy kismanót bevállaljunk.
En is ezen gondolkodtam nekunk a 2 is nagy fejtörés,hogy lakast kell nekik venni meg normalisan tanittatni és ha csak a jelent nezzük:
Állatkerti,jatszohazi belépő,nyaralas
Ha ennel több gyerek lenne allandoan itthon ülnènk.Én ezek miatt se vállalnék többet.
Egy ismerősöm most várja az ötödiket.
Szép és jó dolog a támogatás, az adókedvezmény, a családi pótlék és egyebek, a nagy család, nagy szeretet.
De meddig fog tartani? Hogyan fognak továbbtanulni, ha nem lesz támogatás? Hogyan kezdik majd az életüket? Albérletben?
Nekem ugyan 2 van és ha fizetnének se szülnék többet,mert tuti a zártosztályon kötnék ki 😁de mindig is érdekelt,úgyhogy most megkérdezem ha nem akarsz ne valaszolj.
Tèged ilyen stabil idegrendszerrel áldott meg az élet?Szóval,hogy lehet ennyi gyerekkel bírni anélkül,hogy nap végén a hajadat tépd?
További ajánlott fórumok:
- Szólánc harmadik&negyedik betűvel
- A nagycsaládosokat a gyerektelenek és az egygyerekesek tartják el? - egyetértesz?
- Nagy családot tervezők és már nagycsaládosok fóruma
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)
- A harmadik és negyedik helyért miért nem volt mérkőzés a foci EB-n?
- Harmadik babát tervezők 40 felett