Bosszúvágy, ócsárlás (beszélgetés)
Néha csodálkozom, ahogy a közösségi oldalon veszekszik az egyik ismerősöm ex barátnője a volt pasijának a szeretőjével. Nyilvánosan kiírogatja, hogy a pasiról posztolt a szeretője, lehülyézi, majd üzenget neki, hogy a pasi még nála is próbálkozik.
A szerető meg írogatja a pasijának a nevét mindenféle szövegkörnyezetben, megy az ócsárlás oda-vissza nyilvánosan. És ők családos emberek, közel az 50-hez és nők. Nem is értem...
Így van :) Ócsárolni úgy is lehet, ha nincs rá alap. Elég, ha unszimpatikus valamiért az illető.
Ez még rosszabb, mintha rászolgálna.
A lényegre törő, objektív véleménynyilvánítás nem számít annak :)
(meg amúgy tényleg, mit érthetünk úgy igazán ócsárlás alatt? És a szimpla 'ócsárlásnak' mi köze a bosszúvágyhoz? Nagyon hétfő van)
na igen erre gondolok. Ez pl szerintem enm ócsárlás.
de nyilvn akik sokat sumákolnak, már azt ócsárlásnak nyilvánítják, ha van aki egyszerűen el meri modnani az igazat egy kérdésre válaszként.
mi szuámít ócsárlásnak?
Én akiket nem igazán tűrök meg a társaságomban, azért el kell ismerjem, vannak jó tulajdonságaik is. Igaz felém sokkal több rosszat ( ill rosszindulatot) mutattak.
Ha rákérdeuznek, mi a bajom velük elmondom. Ez pl ócsárlás? Csak úgy nem kezdek el szidni senkit. Nincs erre időm. meg kár rá az energia. szerintem.
ha en is azt teszem, amit a masik, akkor ugyanolyan vagyok, mint a masik; egy fokkal sem kulonb;
ilyesmivel minek bepiszkolni a kezem?
Neked van bűntudatod őmiatta?
Ha szándékosan görénykedett, ártott, pont hogy tudja meg mindenki.
Miért?Te nem?
És ha nem,akkor,miért?
Egyébként,méltányolnám,ha már veszed a fáradságot,és nyitsz egy fórumot,a szokásos eget rengető értelmes témában,akkor azért néha-néha ide kéne vakkantani valamit!
Kösz!