Bosszús nyaralás (beszélgetés)
Szia!
Ezt akkor úgy lehet érteni, hogy utalnak vissza pénzt? Ha igen, örülök neki.
Ez azoknak, akik nyaralás előtt állnak:
Legyen örök tanulság mindenkinek, hogy mindent előtte le kell levelezni, kérni a tényleges összeget, szolgáltatást írásban, mert akkor lehet reklamálni, hogy kérem nem aazt nyújtották, amit ígértek, nem beszélve arról, hogy akkor, már gondolják nem ejtették félre a vendéget, ügyfelet stb. Mindenről kell az írás, mert a szó elszáll, az írás megmarad.
Szokták mondani, olcsó húsnak híg a leve...
Számlát kutya kötelességük adni, mi igazolást is kaptunk az IFA befizetéséről is.
Ha már kifizetted, eljöttetek, nem sokat tudsz tenni, jelezheted a fogyasztóvédelem meg a nav felé, de csak akkor tudnak azok is lépni, ha alá tudod támasztani az állításaidat...
Nem szeretek bosszúálló lenni, meg is lepődtem most magamon, de ezek megérdemelnének egy NAV vizsgálatot.
Te tudod bizonyítani, hogy átutaltad nekik (remélem rajta volt, hogy mire , miért utaltad az összeget) viszont nekik, akkor nincs a könyvelésükben benne, És ott a bukta nekik.
Az bosszant, hogy egy kispénzű embert csaptak be.
Még az jutott az eszembe, hogy írj a Fogyasztóvédelemnek, az nem kerül csak egy ajánlott levélbe.
Írd le részletesen , mikor hol láttad a hirdetést, legjobb lenne, ha mellékelnéd is, és írd le a továbbiakban mi történt. Így egy forintodba nem kerül, és lehet még jól is jössz ki ebből a nyaralásból.
nem tehetsz sokat utolag;
nemregiben olyan szallason voltam, ahol az eljovetelkor derult ki, hogy amennyiben nem viszem le a szemetet a kulcs leadasaval egyidoben, megbuntetnek igen komoly osszeggel;
megjegyzem, hogy nem takaritottak, nem volt tvadas, a net alig mukodott, elfogyott a wc-papir es meg mosogatoszert is kellett venni;
Amikor utaltad, akkor csak előleget utatál, vagy a teljes összeget?
Az a baj, amit többen írtak már, hogy elfogadtad, és így azt jelenti, hogy tudomásul vetted, annyi, amennyi.
Megértelek, az utazás miatt.
Egy próbát tehetsz, ha meg van a hirdetés, mennyiért és, mit kínált, próbáld sarokba szorítani, hogy feljelented megtévesztésért, esetleg a NAV-nál.
Bár szerintem nem sokra fogsz vele menni, nem Ti lehettek az első áldozatai.
Ha feljelented, nagyon hosszas kihallgatásokra számíthatsz, esetleg tárgyalásokra, lehet az idő, és benzin többe kerülne, mint amennyit most elveszítettetek, Sajnálom nagyon.
Szerintem nem áfát kértek pluszban, hanem idegenforgalmi adót, amit minden nyaralóhelyen fizetnie kell a vendégnek. Általában ezt is fel szokták tüntetni az ajánlaton. Úgy tudom, hogy ezt csak 18 év felett számolják föl, és nem olyan nagy összeg, a többihez képest. Inkább a többi be nem váltott "csali"-ra kérhetnél vissza pénzt, de utólag már nem hiszem, hogy sok remény van rá.
A távolságot sok esetben légvonalban szokták megadni, lehet, hogy így igaz is volt a másfél km.
Sajnálom, hogy így jártatok.
További ajánlott fórumok:
- Férjem nagy élvezettel nézegeti a volt élettársáról, nyaralásukról készült fotókat. Hatalmas nevetések közepette élvezi az emlékeket.
- Ki fizesse a 19 éves gyerek nyaralását a haverokkal?
- Terveztek-e az idén nyaralást, és ha igen, ki hova?
- Nem értem mit indul meg minden nyaralásszezon elején a...
- Ti bevállalnátok egy nyaralást Horvátországba 3-4 hónapos csecsemővel?
- Erdélyi nyaralás, mit nem szabad kihagyni?