Úgy gondolom m ez igen nehéz .Réges régen anyáink idejében ez sokkal egyszerűbb volt. A fodrász alkalmazott volt (főleg) és odaadtad a borravalót. De..... Most már nemiegen tudod, ki kicsoda. A fodrász gyakran a maga ura,- egyéni vállalkozó- és azt kér amit kapni akar. Ilyenkor a borravaló nem kell. Számlát úgysem ad és ez tiszta bevétel, tehát ne parázz ha nem adtál. Szalonban ez más. Vedd fel a legszeb arcod és kérdezd meg hogy mi a szokás. Lehet hogy növénynek néznek, de legalábbe elmomdják, és ez kiseb ciki.Amúgy meg tanulságnak sem rossz, mert rutint szerzel
a fodrász odakísér, megmondja a pultban álló nőnek, hogy mi volt, mennyit fizetek és én arra szoktam tennia borravalót, pl. 3900 ft esetén én mondtam volna, hogy 4500-ből kérek vissza. Itt ugyanis odaadják a fodrásznak a borravalót és ott helyben meg is köszöni!
Én voltam egyszer egy hasonló fizetési rendszerrel működő fodrászatnál próbavásárlóként, és ott megtudtam, h a fodrász nem lett volna szabad elfogadja a borravalót, hanem a kasszához kellett volna vele irányítson.
Új helyen voltam fodrásznál. Miután elkészültem meglepetten láttam, hogy nem a fodrásznak, hanem egy pultnál kell fizetnem. Valamit csináltak a pult mögött és mondták, hogy 3900.- ft. Nem tudtam, hogy mit kell csinálni, ezért 4000.-et adtam a hölgynek. Ilyen esetben kell borravalót adni ? Egyáltalán eljut személyesen a fodrászhoz, vagy valami közösbe megy ?