Border collie tartása (beszélgetés)
Igen, ez így működik.
Embernél is :DDDD A gyomor és a bélrendszer tele van ideggel.
Nem tudom nezi e valami ezt a forumet, de tanacdot szeretnek kerni...
Szoval van egy 4honapos BCm, akinek mar egy hete meny a hasa...mivel közben éppen fogatvalt es nem tudja enni a szaraztapot ezért különböző más tápot adtunk neki.es mikor elkezdődött a hasmenés arra gondoltunk hogy a táp miatt, plusz a fogzas miatt is...ezért rizsdietara forgtuk de nem segített. Tegnap viszont észrevettem hogy féreg van a kakijaban szóval amint haza értünk a séta öl be is adtam neki egy gyogyszert(szeptember elején adtam utoljára).szoval a ma reggeli kaki tele volt a féreggel....sajnálom szegényt. De a kérdésem az lenne, hogy mit tudok meg vele csinálni hogy meggyógyuljon???meddig tarthat mire kitisztul a szervezetéből?
Nekem tetszik ez a fajta is. Láttam egy filmet róla, természetfilmes csatornán.
Szivesen olvasnék az " élő " tapasztalatról.
Tapasztalataim :
1. Természetesen egygazdás, minden kutya egygazdás. Az enyém is nagyon ragaszkodik hozzám, más el sem tudja vinni sétálni, de például terelni elment ismerőssel is, csak hogy dolgozhasson.
2. Kell a napi mozgás, és séta, de gyönyörűen elvan kertben. Én lakásban akartam tartani, de kifogtam egy igen szőrös ebet, aki magától 2 nap múlva kiköltözött az udvarra.
3.tényleg sokat kell vele foglalkozni, mert van annyira intelligens, ha unatkozik, keres magának elfoglaltságot, és ez nem biztos, hogy neked is tetszeni fog...
4. Én egy 5 éves kutya mellé hoztam haza az újszülött fiamat. Leraktam a bébihordót az udvar közepére, és megmutattam a kutyának. Azóta is jó barátok. Van a kutyának egy menedékhelye, ahova félrehúzódhat, és a gyerek (már 4 éves, és meg is szokta), nem mehet utána, így ha a kutyának elege van, tudja, hogy van saját helye.
5. Napi 9 órát dolgozom, amikor hazaérek, kimegyünk másfél órát sétálni, nekünk ebben kimerül a nap. Kölyökkorában kell megalapozni a nevelést. Én ebem országos terelőbajnok volt... 4 hónaposan már távolról tudtam fektetni, de ez nekem kellett az autók és biciklisek miatt...
Szia!
Nekem kb. 12 éve van borderem. A 2. kutyám 8 éves múlott...