Bonanza szekrényről a kopást el lehet tüntetni valamivel? (tudásbázis)
Megérte megvenni. Ne add fel!
Pest nem a világ közepe. A Bonanza annyira szuper (szerintem), hogy megkérem a kapcsolatomat, hozzon össze több megyén keresztül megbízható szakival. Kivéve, ha feladod. :( Innen fogva a te döntésed...
Köszönöm, de én Győr-Moson_Sopron megyei vagyok.
Ha túl sokba kerülne, akkor már nem is érte meg megvenni.
Profi bútorkárpitos és asztalos. Pesten a 17. kerületben van, aki nekünk dolgozott. Fel fogom kérni a régi bútoraim felújítására. Mert megérdemlem. :)
Ha kéred, megadom priviben az elérhetőségét.
Köszönöm a válaszokat.
Milyen szakember csinálja ezt?
Festő-mázoló, asztalos? Vak ki?
Konkrétan? Csodát. :D
[link] 2013. bejegyzés.
Guruljka jól beszél!
Nem érdemes Bonanzával (sem) házilag kínlódni. Annyi flik-flak van rajta. Szakemberre kell bízni, és nem fogjátok megbánni. Mióta megjelent, vágytam arra a fantasztikusan csodálatos bútorra, de sajnos alkalmatlan rá a lakásom. Úgyhogy örülj, hogy van, és ne sajnáld a felújíttatására fordított pénzt. Elviszik, pár hét múlva visszahozzák, és olyan lesz, mintha újonnan vettétek volna. Mert megérdemlitek. :)
Egy jó szakember tud újra politúrozni. Nem a felhasznált szerek a költségesek ebben, hanem a finom, csak kézzel végezhető munka.
Szeszes sellakkba mártogatott filclabda, és körkörös mozgással dörzsölés, se nem túl gyorsan, se nem túl lassan. Ha a tempóban hibázik, alig hozható helyre. Szóval kell hozzá tudás és gyakorlat.
Húú, ez nagyon nehéz, erre nem merek vállalkozni.
Ha csiszolni kellene, csunyább lenne mint most.
Jó festékboltokban van színskála a fapácokról is.
Ha megvan a szín, akkor azt is picit hígítva kellene, és rongylabdával felvinni, bedörzsölni a kopott részekbe. Inkább több rétegben, míg a kívánt árnyalatot el nem éred.
Különben csiszolhatod és kenheted az egészet újra.
Könnyen lehet, hogy foltos lesz.
A szekrény hátán nincs egy cédula, amin esetleg rajta van a szín elnevezése, amivel lekenték?
Milyen részei kopottak?
Én azt láttam egy felújítós műsorban, hogy dióbelet kell a sérülés helyén szétdörzsölni, Ez lehet bútor, vagy parketta.
Ha jól emlékezem a Bonanza sötétre van pácolva, még a dió héja i megfelelhet, én kipróbálnám ne túl jól látható helyen.
További ajánlott fórumok:
- Fertőtleníted valamivel a boltban vásárolt termékeket?
- Mert megérdemled.. Meglepted ma már magad valamivel?
- Tartozom valamivel az anyámnak? Erkölcsileg vagy anyagilag?
- Szerintetek a Dunántúlon könnyebb az élet valamivel, mint pl. Észak-Magyarországon?
- Mentett kutya, ha itthon vagyok jól viselkedik. 1 órára elmentem, felugrált minden szekrényre, mint a macskák. Erről hogy szokik le?
- 10.-én leszek egy fél éve együtt a barátnőmmel, és valamivel szeretnék neki kedveskedni, várom a tanácsokat ...