Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Bolognai palacsinta rántva fórum

Bolognai palacsinta rántva (beszélgetés)


1 2
57. Napsugár8 (válaszként erre: 24. - ,zumba)
2022. júl. 27. 16:09
Ez olyan mint a fogfájás: végy be egy fakanalat és rögtön kiáll.
56. Napsugár8 (válaszként erre: 55. - Dfc04c70e4)
2022. júl. 26. 15:25

Köszi! Már gyűjtögettem zöldség-recepteket is, és különböző tészta féléket is. Csak ki kell tapasztalni hogyan dolgozik, és akkor gondolom a húsok is menni fognak.

A héten úgy gondolom elsétálok az üzlet felé, rákérdezek megjött-e már.

55. dfc04c70e4 (válaszként erre: 52. - Napsugár8)
2022. júl. 26. 14:15
Használd egészséggel az új serpenyődet, miután megérkezik! :)
54. dfc04c70e4 (válaszként erre: 53. - Globus)
2022. júl. 26. 14:13

"Nyilván néhány csepp olívában, amit ráöntenénk salátára, nem lehet rántani." ezt írtad a 39. hsz-ben.

Bocsánat, hogy nem értettem.

Nem volt szándékomban kiforgatni a szavaidat, csak egyszerűen szeretem, ha valami számomra (ez aláhúzva) egyértelműen van megfogalmazva. Lehet, hogy másnak ez a fent idézett hozzászólásod egyértelmű volt, nekem nem.

Ezért értetlenkedtem.

De felőlem tényleg befejezheted a fórumozást, ha ezen így felkapod a vizet. Bocs.

53. globus (válaszként erre: 50. - Dfc04c70e4)
2022. júl. 26. 14:04

Nem a salátát kirántani. Hanem a zöldségből kirántás helyett salátát készíteni.

Úgy tudjátok kiforgatni a szavakat, hogy elmegy az ember kedve a fórumozástól. Kinek jutna eszébe salátát rántani? Pfff...

52. Napsugár8 (válaszként erre: 51. - Dfc04c70e4)
2022. júl. 26. 13:49
A héten, vagy a jövő héten ha megérkezik az átfordítható serpenyő, amit rendeltem, attól kezdve már én sem fogom kismillió olajban sütni a dolgokat. Van egy kis szórófejes flakonom is, vagy éppen tollal megkenem, kikenem, akár a húst, akár a serpenyőt... Már nagyon várom.
51. dfc04c70e4 (válaszként erre: 46. - Napsugár8)
2022. júl. 26. 12:47

Pont ezt írtam korábban én is, hogy nyugodtan lehet "hagyományosan", akár bő zsiradékban is sütni.

Nekem nagyon bejött az olaj spray, ezért én inkább sütőben sütöm a zöldségeket. De sütöttem már ugyanígy rántott húst és fasírtot is. Sütőpapírra spricc, rá a sütni való, azt is befújom, mehet a sütőbe.

Finom ez így is, és lángon sütve bő zsiradékban is.

50. dfc04c70e4 (válaszként erre: 45. - Globus)
2022. júl. 26. 12:43

Nem. Ezerféle saláta van, de olyanról nem hallottam még, amit ki lehetne rántani.

De tudod mit? Áruld már el nekem, hogy te konkrétan mire gondolsz?

49. dfc04c70e4 (válaszként erre: 44. - Channa*)
2022. júl. 26. 12:41

Ja, hát így van ez. Sok mindent hall az ember, ami nem igaz. Legalábbis így, ebben a formában, ahogy írtad, biztos, hogy nem igaz.

Egyszerűen utána kell nézni dolgoknak. Van olyan olaj, amiben lehet sütni, főzni. Jól kinéznénk, ha nem lenne.

48. michelle.r (válaszként erre: 28. - Kacsahercegno)
2022. júl. 26. 12:08
Tudod mi isteni finom? Zellert vékonyan felszeleteled kisebb darabokra vágod, simán serpenyőben, zsírban megsütöd. Isteni finom mindenféle sült húshoz, grillezett tarjához a legjobb. Ugyanez sárgarépával, petrezselyemmel
47. michelle.r (válaszként erre: 1. - Loretta16)
2022. júl. 26. 12:04
Szerintem elég lenne csak bele tölteni a palacsintába, és valami finom, füstölt sajtot kicsit ráolvasztani. Felesleges a már kész ételt még egyszer megsütni. Finomabb nem lesz, csak szárazabb, ráadásul sok felesleges kalória. És igen, köret nélkül. A palacsintatésztához már sok lenne a köret.
46. Napsugár8 (válaszként erre: 41. - Dfc04c70e4)
2022. júl. 26. 07:31
Egyetértek! Kimaradt a hsz-emből egyetlen szócska: "leginkább" bő olajban, zsírban... nagyon jól tudom, hogy sütőben sütve egészségesebb, de azért én is a hagyományos módon sütöm. És én is imádom a rántott zöldségeket. Most is van a hűtőmben kelkáp. ami erre a sorsra jut, csak legyen egy kicsit hűvösebb. :))
45. globus (válaszként erre: 42. - Dfc04c70e4)
2022. júl. 25. 22:23
Ugye nem csak a fejes salátára gondoltál?
44. Channa* (válaszként erre: 23. - Dfc04c70e4)
2022. júl. 25. 22:04
Nem régen hallottam, hogy az olíva olajat nem szabad főzni/sütni, mert akkor már nem egészséges, sőt!
43. ,zumba (válaszként erre: 40. - Dfc04c70e4)
2022. júl. 25. 19:43
Azt vallom, enni kell mindenből, csak a mérték a fontos. Persze, én sem hagyok ki pláne szezonban rántott zöldségeket. A cukkini úgy fogy, ahogy sül. Semmi nem kell mellé.
42. dfc04c70e4 (válaszként erre: 39. - Globus)
2022. júl. 25. 19:14

Ugyanazt tudnám írni, mint lentebb.

Annyi kiegészítéssel, hogy salátát tényleg nem lehet rántani. De nemcsak néhány csepp olívaolajban, hanem bő zsiradékban sem.

Ja, és igen, én szeretem a magyar konyhát. 😋

41. dfc04c70e4 (válaszként erre: 38. - Napsugár8)
2022. júl. 25. 19:11

Hát, már aki bő, tocsogós zsiradékban süti ezeket a finomságokat. Lentebb pont azt írtam, hogy ezeket lehet sütőben is sütni, bespriccelve olívaolajjal. Működik.

És gondolom, nemcsak mi, hanem senki más nem rántott cukkinin, gombán, patisszonon, gombán, karfiolon él. Egyszer-egyszer pedig hiszem, hogy belefér. Sőt, még a hagyományos, tocsogós zsiradékban sütés esetén is belefér bárki étrendjébe, aki szereti ezeket.

Egyetértesz? 🙂

40. dfc04c70e4 (válaszként erre: 37. - ,zumba)
2022. júl. 25. 19:04

Oké. Értem én, hogy egészségesebbek a zöldségek nyersen. Mi sem állandóan rántott dolgokat eszünk. Időnként pedig belefér a rántott zöldség is. Én biztos nem mondok le róla.

Ja, és azt, hogy ma is hőség van - úgy értettem, hogy biztos agyamra ment a hőség, amiért nem értettem, hogy a zöldségek kirántása bűncselekmény. Jelentem, én visszaeső bűnöző vagyok, mert szeretem a rántott zöldségeket. 😀

39. globus (válaszként erre: 23. - Dfc04c70e4)
2022. júl. 25. 16:52

Gondolom, a zöldségek egészségesebbek nyersen, max. párolva. Maga a kirántási technológia teszi egészségtelenné. Az egy dolog, hogy finom. Magyaros konyha attól "különleges", hogy minden zsiradékban sül, az ízanyagok pedig ebben oldódnak.

Nyilván néhány csepp olívában, amit ráöntenénk salátára, nem lehet rántani.

38. Napsugár8 (válaszként erre: 26. - Dfc04c70e4)
2022. júl. 25. 16:52
Mert akármilyen rántott, manapság még bő olajban/zsírban sütjük, és ekkor már egyáltalán nem annyira egészséges a zöldség, mint nyersen, párolva, főzve.
37. ,zumba (válaszként erre: 26. - Dfc04c70e4)
2022. júl. 25. 16:35

Igen, jól értelmezed, arra a helyzetre mondták.

Talán azért, mert egy nyersen(salátának), vagy párolva, grillezve, sütve elfogyasztott zöldségféle "egészségesebb", mint bundásan elkészített társai. Persze van amit kell enni: rántott cukkini, karfiol.(ezeket szeretjük). Nálunk nincs hőség.

36. Alessandro (válaszként erre: 1. - Loretta16)
2022. júl. 25. 15:55

Én fokhagymás vajon pirított újkrumplit csinálnék a rántott töltött palacsinta mellé, vagy kacsa(liba)zsíron pirított rizi-bizit.

Mi is szeretjük a rántott zöldségeket, főleg a rántott gombát, karfiolt és a brokkolit. Ebédkor finom körettel, vacsira már csak úgy magában a maradék rántott zöldségeket. 😋

35. Napsugár8 (válaszként erre: 22. - Sirga)
2022. júl. 25. 14:37
A rántott zöldségek közül nálam a rántott kelkáposzta és a rántott csillagtök viszi a pálmát. A többi is jó, de ez a kettő nálam a menő. :)
34. Idhikai (válaszként erre: 33. - Epresturmix)
2022. júl. 25. 14:29
... igen. Ezt írtam, hogy "utánzat". Sajnos étteremben is gyakran darálthúsból készítik. Nem finom.
33. Epresturmix (válaszként erre: 32. - Idhikai)
2022. júl. 25. 14:21
Ez nem az eredeti hortobágyi. Az eredeti csirkepörköltből készül, nem darálthússal. :)
32. Idhikai (válaszként erre: 1. - Loretta16)
2022. júl. 25. 14:17

.... ez a hortobágyi húsos palacsinta utánzat lenne rántva. Étteremben egyszer ilyent szolgáltak fel, nem volt finom.

Én szoktam készíteni, de hagyományos hortobágyi palacsintát, rántva, tartármártással, vagy a saját paprikás, tejfölös, kis lisztes habarású mártásával.

31. Kacsahercegno (válaszként erre: 29. - Bless the child)
2022. júl. 25. 14:14
Na arról pl. már hallottam, meg az összes ilyen amerikai agymenésről, deep fried snickers meg oreo... Valahogy a zeller maradt ki. :D Ja meg a kedvencem, a rántott VAJ. 😂 Amúgy a rántott savanyú ubit én megkóstolnám, valami jó kis mártogatóssal csak nem lehet olyan rossz. :-)
30. dfc04c70e4 (válaszként erre: 28. - Kacsahercegno)
2022. júl. 25. 14:14

Ja, jól van. Akkor minden rendben. 🙂


Nekem is csak egy ismerősöm ajánlotta a rántott zellert. Nyitott vagyok az ilyenekre. Miért ne próbáltam volna ki? Nem bántam meg. Minden rántani való zöldség nagyon fincsi.

Kedvencem a rántott gombafej és a rántott patisszon. De jöhet bármelyik korábban felsorolt zöldség.

29. Bless the child (válaszként erre: 28. - Kacsahercegno)
2022. júl. 25. 14:07
Tavaly egyik gyermekem tiktok-on látott rántott savanyú uborkát. Persze, hogy kipróbálta🤮
28. Kacsahercegno (válaszként erre: 27. - Dfc04c70e4)
2022. júl. 25. 14:05
Semmi amúgy, csak próbáltam vicces lenni, de azelőtt nem is hallottam ilyet, hogy a zellert bárki kirántsa, csak levesben meg esetleg ilyen sült zöldség köretben találkoztam vele, és meglepetésként ért, hogy édesapámék még ezt IS kirántották :-) Amúgy tényleg finom volt.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook