Bolognai palacsinta rántva (beszélgetés)
Köszi! Már gyűjtögettem zöldség-recepteket is, és különböző tészta féléket is. Csak ki kell tapasztalni hogyan dolgozik, és akkor gondolom a húsok is menni fognak.
A héten úgy gondolom elsétálok az üzlet felé, rákérdezek megjött-e már.
"Nyilván néhány csepp olívában, amit ráöntenénk salátára, nem lehet rántani." ezt írtad a 39. hsz-ben.
Bocsánat, hogy nem értettem.
Nem volt szándékomban kiforgatni a szavaidat, csak egyszerűen szeretem, ha valami számomra (ez aláhúzva) egyértelműen van megfogalmazva. Lehet, hogy másnak ez a fent idézett hozzászólásod egyértelmű volt, nekem nem.
Ezért értetlenkedtem.
De felőlem tényleg befejezheted a fórumozást, ha ezen így felkapod a vizet. Bocs.
Nem a salátát kirántani. Hanem a zöldségből kirántás helyett salátát készíteni.
Úgy tudjátok kiforgatni a szavakat, hogy elmegy az ember kedve a fórumozástól. Kinek jutna eszébe salátát rántani? Pfff...
Pont ezt írtam korábban én is, hogy nyugodtan lehet "hagyományosan", akár bő zsiradékban is sütni.
Nekem nagyon bejött az olaj spray, ezért én inkább sütőben sütöm a zöldségeket. De sütöttem már ugyanígy rántott húst és fasírtot is. Sütőpapírra spricc, rá a sütni való, azt is befújom, mehet a sütőbe.
Finom ez így is, és lángon sütve bő zsiradékban is.
Nem. Ezerféle saláta van, de olyanról nem hallottam még, amit ki lehetne rántani.
De tudod mit? Áruld már el nekem, hogy te konkrétan mire gondolsz?
Ja, hát így van ez. Sok mindent hall az ember, ami nem igaz. Legalábbis így, ebben a formában, ahogy írtad, biztos, hogy nem igaz.
Egyszerűen utána kell nézni dolgoknak. Van olyan olaj, amiben lehet sütni, főzni. Jól kinéznénk, ha nem lenne.
Ugyanazt tudnám írni, mint lentebb.
Annyi kiegészítéssel, hogy salátát tényleg nem lehet rántani. De nemcsak néhány csepp olívaolajban, hanem bő zsiradékban sem.
Ja, és igen, én szeretem a magyar konyhát. 😋
Hát, már aki bő, tocsogós zsiradékban süti ezeket a finomságokat. Lentebb pont azt írtam, hogy ezeket lehet sütőben is sütni, bespriccelve olívaolajjal. Működik.
És gondolom, nemcsak mi, hanem senki más nem rántott cukkinin, gombán, patisszonon, gombán, karfiolon él. Egyszer-egyszer pedig hiszem, hogy belefér. Sőt, még a hagyományos, tocsogós zsiradékban sütés esetén is belefér bárki étrendjébe, aki szereti ezeket.
Egyetértesz? 🙂
Oké. Értem én, hogy egészségesebbek a zöldségek nyersen. Mi sem állandóan rántott dolgokat eszünk. Időnként pedig belefér a rántott zöldség is. Én biztos nem mondok le róla.
Ja, és azt, hogy ma is hőség van - úgy értettem, hogy biztos agyamra ment a hőség, amiért nem értettem, hogy a zöldségek kirántása bűncselekmény. Jelentem, én visszaeső bűnöző vagyok, mert szeretem a rántott zöldségeket. 😀
Gondolom, a zöldségek egészségesebbek nyersen, max. párolva. Maga a kirántási technológia teszi egészségtelenné. Az egy dolog, hogy finom. Magyaros konyha attól "különleges", hogy minden zsiradékban sül, az ízanyagok pedig ebben oldódnak.
Nyilván néhány csepp olívában, amit ráöntenénk salátára, nem lehet rántani.
Igen, jól értelmezed, arra a helyzetre mondták.
Talán azért, mert egy nyersen(salátának), vagy párolva, grillezve, sütve elfogyasztott zöldségféle "egészségesebb", mint bundásan elkészített társai. Persze van amit kell enni: rántott cukkini, karfiol.(ezeket szeretjük). Nálunk nincs hőség.
Én fokhagymás vajon pirított újkrumplit csinálnék a rántott töltött palacsinta mellé, vagy kacsa(liba)zsíron pirított rizi-bizit.
Mi is szeretjük a rántott zöldségeket, főleg a rántott gombát, karfiolt és a brokkolit. Ebédkor finom körettel, vacsira már csak úgy magában a maradék rántott zöldségeket. 😋
.... ez a hortobágyi húsos palacsinta utánzat lenne rántva. Étteremben egyszer ilyent szolgáltak fel, nem volt finom.
Én szoktam készíteni, de hagyományos hortobágyi palacsintát, rántva, tartármártással, vagy a saját paprikás, tejfölös, kis lisztes habarású mártásával.
Ja, jól van. Akkor minden rendben. 🙂
Nekem is csak egy ismerősöm ajánlotta a rántott zellert. Nyitott vagyok az ilyenekre. Miért ne próbáltam volna ki? Nem bántam meg. Minden rántani való zöldség nagyon fincsi.
Kedvencem a rántott gombafej és a rántott patisszon. De jöhet bármelyik korábban felsorolt zöldség.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz?
- Tudtok olyan régi magyar tévéjátékot, mint pl: Tündérlala, Palacsintáskirály Stb.?
- Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta?