Bölcsibe szoktatás 1évesen (beszélgetés)
Kedves Ágnes!
Ha ez nekem szólt, mivel én vagyok a 3. hozzászóló, akkor köszönöm a megerősítést, hiszen az első mondatom az volt nekem is, hogy ez elsősorban gyerekfüggő!!!
Kedves 3. hozzászóló ez a beszoktatás igen is gyermekfüggő, én csak kétévesen vittem be bölcsödébe és az édesanya nem szivesen válik meg tőle, de nincs más megoldás, hiszen meg kell teremteni a szükséges megélhetést. Az igazsághoz hozzátartozik sokkal több kellene, de elég sokat bezártak. Ami a gondot jelenti legyen az anyukának munkahelye, mert kisgyerekkel nem szivesen alkalmaznak, mivel, ha lebetegszik és nincs kire hagyni bizony akkor otthon kell ápolni.
Nagy része a munkáltatónak nem igazán tolerálja ezt, mivel a munkából kiesik. Kérdem hol van itt a védelem számukra. Valaha ezek a feltételek meg voltak teremtve. A jelenlegi helyzet nem ezt bizonyitja. Üdv.Ágnes
Szerintem ez gyerekfüggő nagyon!
Nekem szülői tapasztalatom is van, és másik oldalról is. Egyrészt mert óvónő vagyok, és a kiscsoportosok beszoktatása is nagyon hasonló, mint a bölcsiseké.
Másrészt mert a saját most másfél évesem mellett szoktam vállalni gyermekfelügyeletet, és akár egy mini bölcsiben vagyunk együtt a gyerekekkel. Nagyon sok szülő "túlaggódja" az elválást, ezt megérzi a gyerek, és ő is hasonlóan reagál. Másik véglet, aki csak átadja, és már megy is dolgozni első naptól. Nem biztos, hogy a gyerek is könnyen veszi ettől az akadályokat, de általában a kettő közötti középút jellemző.
Tőled is nagyon sok függ, de attól is, mennyire találja meg az anyapótlékot a bölcsis néniben!
Csak azt tudom írni engem édesanyám 1 évesen adott bölcsibe,persze 6órakor vitt.Minden reggel sírva mentem,toporzékoltam,kikészítettem a családot.(Nem csodálkozom)
Persze akaratos gyerek voltam.
Szerintem természetfüggő dolog ez,manapság egyre többen mennek ennyi idősen közösségbe,mintha könnyebben szoktatnák,talán jobbak a körülmények is,nevelők is.
A lányom 3évesen került közösségbe,az első pillanattól beszokott,én meg sírtam :)
További ajánlott fórumok:
- Beszoktatás a bölcsibe. Nálatok hogy zajlott?
- Két éves a gyermekem. Eljött a bilire szoktatás ideje
- Bölcsis beszoktatás végén derült ki, hogy nem kapom meg a megígért állást.Ilyenkor maradhat a fiam bölcsiben?
- Bölcsibe szoktatás nehézségei
- Anyatejes, szopi közben elalvó baba bölcsibe szoktatása
- Bölcsibe szoktatás! Ki, hogy, mikor?