Bölcsibe megyünk (beszélgetés)
Igen, állami bölcsi ahova Sára is megy és Bálint is oda szokott be, csak ki kellett venni a betegsége miatt:( szerintem nem kellene meghatározni, hogy 2 hét, hanem egyéni kellene legyen. Bálint fiamnál kellett a 2 hét, Sárának nem kellene...
JA, nálunk nem kell fizetni a kajáért, viszont 1000Ft/hó kell az Alapítványnak. Ebből pl. tavaly sószobát csináltak, ahova 4 naponta jutnak be a csoportok 1-1 órára...
Én tudod ezt megértem, mert pl amikor mi kezdtük a bölcsit a 16 gyerkőcből 8-8 jutott egy gondozónőre: De a legkisebb 6 hónapos volt a legnagyobb 16 hónapos. Nah most akkor mi fontosabb,hogy a két 16 hónapost nyúzzuk mosson fogat. Vagy mindenkit vakarjunk ki ebére és alvásra a szarból. Ha érted mire gondolok itt idő hiány problémám.
Természetesen oviban erre hivatkozni már nonszensz kategória nekem is.
Elvileg nálunk is 2 hét a beszoktatás, de azt mondják gyereke válogatja. Valakinek szüksége van a két hétre van akinek 2 nap is elég...
Nem ragaszkodnak nálunk a 2 héthez. Elvileg.
Aztán majd meglátjuk.
Bocsi, nem akartam azt sugallni, hogy esetleg ti nem mostok rendszeresen fogat:)
Csak azt akartam ebből kihozni, hogy elvileg a bölcsiben is természetesnek kellene lennie.
Sajnos sok helyen van az amit írsz, hogy a gondozónők arra hivatkoznak, hogy nincs idejük.
Nálunk például a bölcsiben nincs alvós ruha, hanem abban fekszenek le aludni, amiben napközben vannak...merthogy nincs idő annyi gyereket átöltöztetni meg különben is a gyerekek nem szeretnek öltözködni...
Na én meg ezzel nem értek egyet...de sajnos nem én döntök:)
Ágynemű nálunk sem kell. Váltás ruha és tisztasági csomag (az minden hónapban): zsepi, szalvéta, szemeteszsák, pelus, popsitörlő, 1 guriga WC papír.
Mi hétfőn kezdünk.
Kinél mennyi idő a beszoktatás? Nálunk 2 hét, és ehhez ragaszkodnak is, ami szerintem hülyeség, mert az én lányom egyáltalán nem fogja érteni, hogy Anya miért ül itt. Az első héten a gondozónők csak megfigyelik a gyereket, mindent a szülőnek kell csinálni vele, majd a 2. héten lehet egyre több időt ott hagyni. Ez 3 éve a fiamnál nem így volt. Akkor már a 2. nap kiküldtek 10 percre... Félek attól, hogy 1 hét alatt ahhoz szokik hozzá, hogy ott vagyok, majd a 2. héten azért lesz balhé, mert nem vagyok ott...
Nyáron sokat dolgoztam, keveset voltunk együtt, így sok mindenkivel elvan.
Természetesen nálunk is rendszeres a fogmosós: de sem a bölcsiben nem mostak fogat ( 2 évig jártunk)
Talán mert annyira változó a korosztály,hogy nem lehet 2 gondozónőnek pl ebéd után lefekvés előtt mindenkinek még a fogát is megmosni, nem csak a pelsut cserélni...mert addigra elmegy an ap és nem aludtak a gyerekek. Igen valószínű bölcsődéje válogatja.
De képzeld a nagyobb fiam 4 évig járt egyházi oviba. s azzal a felkiáltással, hogy nincs rá idő nem mostak fogat étkezés után. Mi kérdeztük szülők,hogy ebéd után nem lehetne.. a válasz az volt nincs idő erre és nem múlik rajta semmi... szerintem meg igen is múlik rajta... Rendszer és jó szokások kialakítása a lényege.
Most a kicsi ovijában szokás fogat mosni, és a suliban is. Érdekes nem?
Ja meg persze kell váltóruha, ha valaki cumisüveges akkor annak az is, illetve cumi vagy amit az alváshoz használ...
Jelet nálunk is mindenbe bele kell varrni/rajzolni
Nálunk is kell, az én fiam azóta mossa a fogát, amióta kijött neki, és ez a bölcsiben sem lesz másképp...
Szerintem ez normális. De lehet, hogy nem mindenhol van így, nálunk itt az összes bölcsiben így van.
Ezek szerint van ahol csak az oviban kezdik.
Sziasztok!
Mi 19-én megyünk beszoktatásra.
Nekünk kell vinni fogkrémet, fogkefét, popsitörlőt, pelenkát, lepedőt, takaró huzatot, persze ezeket csak magunknak, aztán kell vinni papírzsepit, wc papírt, szalvétát bizonyos időközönként, benti cipőt...Aszem nagyjából ennyi.
Nekünk van csoport pénz, évi 2000Ft.
Nem veled akarok kötözködni.. de min ke bölcsibe fogkrém, fogkefe?
Nálunk azt oviban kezdik.
ja meg a törölköző 2 akasztóval és mindenre a jelet bele kell rakni!!!
Nálunk nagyon sok mindent kérnek és még a csoport pénz!
Amit nekünk vinni kellett:pzs,wc papír,szalvéta,fogkrém,szappan(fél évente)
pizsi,2 váltó(alsó,felső,zokni,kis gatya
lemosható előke
ágyneműhuzat,kispárna,gumis lepedő
benti cipő
pelenka,törlőkendő,popsi kenőcs
fogmosó pohár,fogkefe
Nálunk ami kellett: váltóruhák, cipő
Pelenka, popsikrém, törlőkendő
Ha cumisüveges, vagy cumis, akkor azt, illetve ha elalváshoz kell neki valami rongy, plüss, akkor még az.
Sem ágynemű, sem törülköző nem kell, azt a bölcsi biztosít.
Szalvétát, papírzsepit a gondozónéni veszi a havi 500 ft-os csoportpénzből.
Nálunk ágynemű nem kellett. És szalvéta sem.
Ha félted az utcai cipőjét, akkor ajánlott egy kinti cipő is, mert nálunk a sok motorozástól elkopott 1 hónap alatt.:)
Mindent meg fogasz tudni a szülőin ha eddgi nem volt.
Egyébként ami kell. váltó ruha időjárásnak megfelelően. Pelenka, positörltő, szalvéta, pzs bár utovbbi kettőt ált megveszik a csoport pénzből. Posikrém is kell.
ASztán egynemű, lepedő méretét el mondják
Benit cipő van ahol szandit kérnek 8 nyári kinőtt szandi is jó) vagy valamilyen vászon cipő, mamausz lénywe,ohgy kénylemws legyne.
Mi kb ennyit vittünk. illetve alávshoz maci, cumi ami kell. Inni volt kint egy piohatunk a szekrényben.
További ajánlott fórumok:
- 2009 őszétől indulunk a bölcsibe
- Csak engem dühít, hogy otthon lévő anyukák, bölcsibe "dugják" a csemetéiket?
- Beszoktatás a bölcsibe. Nálatok hogy zajlott?
- Bűntudatom van, bölcsibe kell adnom kisfiam, nem tudok vele...
- Ha nem vagyok megelégedve a bölcsiben a koszttal, hol tegyek panaszt?
- Jövőre bölcsibe megyünk! Segítsetek! Gyertek beszélgetni!