Bögrés fahéjas fincsi almás süti recept
A Bögrés fahéjas fincsi almás süti hozzávalói:1 bögre liszt
1 bögre porcukor
1 bögre tej
1 tojás
1/2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
3 db kisebb alma
kevés fahéj
Mindegy, mekkora a bögre, lényeg, hogy mindig ugyanazzal mérd a hozzávalókat.
A Bögrés fahéjas fincsi almás süti elkészítési módja:
Nagyon gyors és egyszerű süti, 30-35 perc alatt kész. Kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazd ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeld le, fahéjas cukorral szórd meg, majd hagyd állni, hogy levet eresszen. Annyi idő elegendő, amíg a tésztát bekevered. Keverd össze a lisztet a sütőporral. Add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Keverd el őket. Verd fel a tojást, simán, mintha rántottának készítenéd, és öntsd rá a liszt-cukor-sütőpor keverékére. Öntsd rá a tejet, és fokozatosan keverd szép simára. Jól csavard ki az almát, hogy minél kevesebb leve legyen, és keverd a tésztához. Mehet a tepsibe és a sütőbe. Ha kész, szeleteld fel, és szórd meg a tetejét porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. márc. 7. 13:27
A bögrés fahéjas fincsi almás süti elkészítési módja és hozzávalói.