Bogaras a leanderem, mit tegyek? (sűrű, sárga, kiírthatatlannak tűnő) (tudásbázis)
Szappanos vízzel kell lemosni a leveleit.Hát jó kis meló volt,de megérte küszködni vele,mert most nagyon szépek.
Általában a napos,szellőtlen helyet nem szereti a leánder.
Szia Jemma !!
Én 11 éve lettem "őrűlt" kertészkedő , hiszek a nagyidnak !!! Mondd meg neki puszilom ismeretlenül is,biztos nagyon jó ember ,mert aki a virágot szereti ....
Köszönöm .....jó éjt !!!
:O)
szió:)
kb. 20 éve "leánderezik" a nagyi, szóval van tapasztalat bőven:)
én is örülök, hogy megkérdezhettem, remélem még hosszú évekig tudok tőle kérdezni mindenfélét:)
szép napot neked!
Köszi a nagyikádnak is!!!
De jó ,hogy neked még van.Bárcsak én is mgkérdezhetném a nagyim :(
Semmi féle szappanos víz!
Kár a gőzé!
Nagyon sokszor megcsináltam.Nagyon fárasztó mire minden levelet átmosogattam,de egy kis idő után újból elő jöttek.Én ezt vettem:FITO-VAPE pajzstetű elleni aerosol.Azóta ilyen problémám nics a leándereimmel.
szia:)
szóval nagyi mesterasszony azt mondta, hogy valóban a szappanos víz a jó megoldás! ő a kádba behajtja az ágakat és nagyon alaposan szappanos vizes ruhával átdörzsöli a leveleket! azt mondta, hogy jó még a vízbe áztatott dohány is.
sok sikert:)
Az még igazán kárt sem tehet a leanderemben .
Köszönöm,egy próbát megér ez is :)
A levelek "pocakján" lévő tetűszerű állatkák
megmaradtak a vegyszer nem hat rájuk,a körmömmel tudom lekaparni őket,annyira ragaszkodnak,és egyre többen vannak :(
Légyszí a levél alsó részén megbújó sötét, ezer pici pötty-szerű (szerintem levéltetű)bogárról faggasd a nagyit!!!Nem mozognak,csak rá vannak tapadva,de nagyon :( A mozgásban lévő zöld bogarak elpusztultak a vegyszertől amit szintén itt ajánlottak nekem.
Köszönöm előre is az infót,addig nem avatkozom be,megvárom a válaszod.
Előre is köszönöm !
:)
A bogarakat megoldotta a vegyszer,most a levelek alsó részén tetvek jelentkeztek amire nem hatott a szer.Holnap megpróbálom a szappanosvízzel való lemosást.
Köszönöm,bízom benne hogy jó lesz.
Egy ismerősünk biokertészkedik.Beáztatott csalánt
2-3 hétig,rovarölés céljából lepermezezett vele minden gyümölcsfát,bokrot,veteményest.
2-3 nap múlva olyan lett a telke mint a szavannában lenne.....mindene "meghalt",kiégett.
A Pirimor megőlte őket,de ott maradtak megfeketedve,holnap megpróbálom slaggal leűzni őket.Remélem örökre megszabadulok tőlük.
Köszönöm!!!!
További ajánlott fórumok:
- Sárgulnak a leanderem levelei. Mi lehet a baj?
- A rózsáim mindig bogarasak. Mit tegyek ellenük?
- Mivel tudnám kiirtani, a kiirthatatlannak tűnő vadkomlót? Segítsetek kérlek!
- Mit csináljak ha a leanderem földjét ellepték a hangyák?
- Tanácstalan vagyok a leanderemmel kapcsolatban! Segítség!
- Kertesházban lakom és van egy csodálatos leanderem. Hogyan teleltehetem át?