Biztos nem kell olyan nő, aki egy lábosba főzi, egyszerre a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Pasi vagy?
Én nem főzöm egyszerre. Azt sem tudom, hogy mi lenne a közösen főzött virsliből és toásból.
Ez milyen ételhez kell?
Amúgy, ez ne akadályozzon a párválasztásban, max. majd te főzöd a tojást és a virslit külön edényben. Semmi bajod nem lenne ettől. Nem csak a nők feladata a főzés, ugye tudod?;)
A tojásfőzésre külön edényt használok.
Abban sosem főzök mást, nálam így szokás.
Az is durva.
Nálunk erre egy kék bögre van.
De igen, volt olyan, hogy férjem megkérdezte, miért nem együtt főzöm.............🙄
Persze, valószínű így csinálják.
Csak oda akartam kilyukadni,ha a tojást akár főzés előtt meg is moshatják.
Egyébként a fenekén jön ki a tojás,de a tojástartójából, nem a beléből.
A virslit mem szabad főzni a gyártók szerint...csak melegíteni(akár mikróban)
a tojást akár órákig főzhetem a jó kis sonkalében, akkor sem lesz más íze
A beleket ilyenkor előtte alaposan kimossák, kifordítják, és sós ecetben áztatják - úgy töltik tele.
A nagyüzemi technológiát azonban nem ismerem, lehet, hogy ott más az eljárás.
Ahány ház...
(Nálunk egy ideje már a "húsvéti sonka" se sonka, hanem vagy füstölt csülök, vagy valami bolti, konyhakész sonkautánzat. Azaz a tojások is külön főnek.)
Ebben biztos vagyok.
Én a békéscsabai Barnevál-ban néztem végig a kamionból kirakodástól a fóliázásig a feldolgozást, nagyon sokáig nem ettem baromfit.
Igazad van. Esetleg megmosta a tojásokat....
Azon gondolkodtál,hogy a belekbe töltött termékek esetében azokban szar volt korábban.
Megnéztem a receptet, én [link]
hasonlóan egy éjszakán keresztül sütöttem, a tojásokat nem tettem héjastól bele, és sertésből készítettem.
Finom, de féltem fel ne gyújtsam a konyhát, inkább nem készítek ily módon. :)
...mondjuk 5-8 liter főzőléből eĺszedhető 1,5 liter amiben megfőzi a tojást. Mifelénk a sonka 4 kg feletti oda kell lé is.
Igazad van,de ha bemennél a virsligyárba....soha nem ennél semmilyen terméket.
Mutatták az egyik Naplóban is, és kicsit 'undinak találtam, hogy héjastól teszik bele a tojást, de láttam én már olyat is, hogy a sonkalében főzik meg a tojást, majd abból lesz a későbbiekben bableves. ízlések és pofonok.
A fórumhoz is szólva, ilyen pasi nekem sem kellene, aki "Nő, Lábosba, Tojást, Virslit egy mondatban nagybetűvel kezd.
Köszönöm a receptet! Ki fogom próbálni.
(A "sólet" számomra eddig valami egészen másféle eledel volt... :-D)
További ajánlott fórumok:
- Kell 2 helyen egyszerre fizetni az adókat és járulékokat?
- Társasházi lakáson, lehet egyszerre 2 biztosítás? Egy, amit én kötöttem, a másik amit a társasház kötött, és fizetem a közös költséggel?!
- Egyszerre érzem, hogy nagyon tetszik, jó pasi, meg kell...
- A csirke különböző részeit egyszerre kell sütni?
- Hogyan kell az infrás masszírozót arcon használni és milyen krémekkel lehet egyszerre használni?
- Valaki nem tudná elmagyarázni, hogyan működik Excelben az "index hol van" függvény? Mikor egyszerre a kettőt kell használni..