Birka burgonyaágyban recept
A Birka burgonyaágyban hozzávalói:50 dkg darált hús (birka, vagy ha nincs, akkor marha)
5 dkg fenyőmag
3 fej vöröshagyma
olívaolaj, só, bors
1-1 kávéskanál őrölt: fahéj, szerecsendió, szegfűbors, oregánó, római kömény
10 közepes burgonya
10 dkg vaj
kenyérmorzsa
A Birka burgonyaágyban elkészítési módja:
A hagymát apró kockákra vágom, olajon megfonnyasztom, beleszórom a fűszereket, az előre száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot, és a húst. Megpirítom benne a húst, figyelve arra, hogy ne maradjanak benne összetapadt húscsomók. A héjában megfőzött burgonyát összetöröm a vajjal. Sózom, a felét belesimítom egy tűzálló tálba. Rákanalazom a húst, a tetejére pedig a maradék krumplit. Megszórom kenyérmorzsával, és előmelegített sütőben pirosra sütöttem a tetejét.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. szept. 5. 12:56
A birka burgonyaágyban elkészítési módja és hozzávalói.