Tojástorta recept
A Tojástorta hozzávalói:4 közepes burgonya
8 dkg zöldborsó
4 tojás, ebből 2 keményre főzött
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
olaj
pirospaprika, szerecsendió, bors, só
A Tojástorta elkészítési módja:
A héjában megfőzött burgonyát hámozás után villával összetörve keverőtálba teszem. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, s puhára párolom velük a zöldborsót. A két nyers tojást habosra keverem, sóval, borssal, szerecsendióval, pirospaprikával fűszerezem. Lazán összedolgozom a burgonyával, a párolt borsóval és a két felkockázott tojással. Egy mély, olajjal kikent tűzálló tálba terítem a masszát, s előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. szept. 4. 12:51
A tojástorta elkészítési módja és hozzávalói.