Bilizés - a kezdetek... (beszélgetés)
Köszönöm, hogy írtatok :-)
Kitartás és türelem.... :-)
Akkor nálatok a Kicsi magától ül rá a bilire? És mennyi idő alatt alakult ki, hogy majdnem mindig sikerül is a bilin alkotni valamit?
Esetleg nem lehetne, hogy először csak minden második alkalommal kap pelust, aztán később minden harmadik alkalommal stb...
nálunk nehezen megy, a kicsi 2,5 éves eddig csak játszott a bilivel, most már mindig ráül, belepisil, és mást is,
a dolgát nagyrészt a bilibe és a wc-be végzi, mégsem tudjuk elhagyni a pelenkát, mert ragaszkodik hozzá
15 hónapos a kislányom és már 7 napja van minden nap legalább egy pisi a biliben. :-) Az első lépéseit hetek óta gyakorolja egyedül, még nem mondja pisi vagy kaki....
Most már reggel és este ültetem rá bilire, illetve napközben párszor. Ha érzem, hogy kakilni kell és ráültetem a pelusba még nem megy bele, megkapja a tiszta pelust és akkor abba nyomja a kis Tündérkém. Legelső alkalommal nyomás közben sikerült elkapni, akkor ment a pelusba is és a bilibe is, innen indultunk :-)
Szeret bilizni, nem erőltetem, ha esetleg nincs kedve max megpróbálom még egyszer, ha akkor sincs tiszteletben tartom.
Néha magától leveszi a bilit az asztalról, és ráülünk vagy van, vagy nincs semmi, inkább az utóbbi.
Nálatok innentől hogy alakult a bilizés? Először napi egy, aztán 2-3 siker, aztán pár hónap múlva már végleges peluselhagyás?
További ajánlott fórumok:
- Barátok közt szereplőinek felsorolása a kezdetektől
- Babatervezés kezdetek
- Foltvarrás - kezdetek
- Hiányzás tanév kezdetekor
- 16 hónapos baba kezdetektől hányós...most tükrözést akarnak
- Kisfiam 21 hónapos lesz mikorra kistesót kap. Szerintetek jobb közös szobába tenni őket már a kezdetektől? Vagy majd kicsit később?