Betörő járt a szomszédomban! Mit tehetünk védekezésképpen?! (beszélgetés)
Nálunk két perc alatt kinnt vannak!
Mi kértünk pánik riasztót is,ha megnyomom nem indul be a sziréna de a központban veszik a riasztást és azonnal jönnek!
Nekem biztonságot nyújt a tudat!
A riasztónek nem az a lényege szerintem, hogy kimásszon a tömeg az utcára..ugyan már, senki nem veszi a fáradságot, nem az ő tulajdona.
Sokkal inkább az, hogy a betörőt ijessze el. Amúgy meg sok esetben akkor törnek be, éjjel, amikor a család otthon alszik, fent az emeleten. Te csak lemászol a lépcsőn, hogy megnézd, ki az..
Nálunk rendszeresen vonyít egy riasztó és senki sem foglalkozik vele,csak bosszankodik,hogy megint megzavarja valami a nyugalmát.
Mi ezért kötöttük be a rendőrségre a riasztónkat.Van nyitás és mozgásérzékelő is de szándékunkban áll redőnyöket felszereltetni.
Tizenöt éve még a házunkban tartózkodtak a betörők amikor hazaértem.Forgalmas út mellett egy családiházban laktunk akkoriban,a betörők beugrottak a keritésen és berugták az oldalsó erkélyajtót.
Feltúrtak mindent elvittek egy csomó kp-t és többszázezer Ft értékben ékszert.
Még hallottam,ahogy kiugranak az erkélyről!
Van egy jó megoldás, az talán tuti védelem: rács minden ablakra!
Börtön-feeling...
Nem hiszem, hogy miután betört a drága betörő és elkezd a riasztó riasztani, a kedves vendég még bemegy, és kipakolja a lakást, ahogy gondolta eredetileg is.
Autónál sok minden miatt szólhat a riasztó, háznál azért kicsit más a helyzet, pláne ha nem tévedésről van szó, és nem kapcsolják le rögtön.
Valljuk be őszintén... hányszor hallod riasztani az autókat vagy háznál, hogy szól a riasztó...tévesen!
Egy idő után megszokják...
Ettől én is félek :(
Mi nemsokára költözünk be az új házunka, ahol lesz riasztó, több mozgásérzékelő, és minden ablaknál nyitásérzékelő...így visít, ha próbálkozik ajtón, ablakon...de ettől még nem vagyok nyugodt :(
Ahol most lakunk, itt a környéken már törtek be másokhoz, nekünk az a mázlink, h nem az utca fronton van a ház, hanem az óriás kert végében, tele vagyunk fákkal, bokrokkal, tehát nem látnak be. Olyan hülye betörő meg nincs, aki ezt megkockáztassa. Nem is látja, hogy mi van ott, ahova betörne.
Abban az esetben,nem, ha ő támadólag lép fel...
Mivel bejött az én portámra, így már elkövette a "támadást"
Nekem sem volt értékem!
Romboltak..... Ami nagyon elszomorít még most is.
Polgárőrségnek nálunk is van két autója, ami fel van matricázva....
A betörő figyel... less... éber....és telefonál!
Mindig tudja, hogy hol jár az autó!
Riasztó rendszert ki építése,
Szerződni biztonsági céggel..
Családi házban laksz, szerelhetsz fel kamerát.
A legfontosabb legyen kirakva a védő cég matricája..
Ennél többet nem tudsz tenni!
Mi is a második betörés után döntöttünk...
Ez egy lakópark,polgárőrség járőrözik a területen,minden házban riasztó van a legtöbben mint nálunk is rendőrségre bekötöt.
De mint az alábbi példa mutatja ez nem tartja vissza a betörőket!
Mit lehet tenni még?
Jött ki egy, pontosabban kettő jogszabály...
Tarthatsz önvédelemre gumilövedéket lövő fegyvert.
Valamint, ha bejön a tulajdonodba agyba-főbe verheted... létezik az önvédelem...paragrafust nem tudok, de a napokban olvastam, hogy már él.
Sziasztok!
Ma hajnalban betörtek a szomszédos házba. A hátsó teraszajtót beütötték és azon mentek be. Szerencsére a tulajdonosok felébredtek a zajra és a betörőt futásra kényszerítették.
Ti hogyan védekeztek betörés ellen?
Ki milyen módon óvja meg tulajdonát?
Kockáztatjátok-e testi épségeteket,vagy csendben megvárjátok,hogy elvigyék az értékeiteket?
Milyen eszközt használhatunk a betörővel szemben?
Segítsünk egymásnak,hogy ne érjen felkészületlenül senkit sem ez a helyzet!