"Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje"- tapasztalatok, vélemények, sikerek (beszélgetés)
de ez nem joe frost könyv....
Sajnos a beszélgetés nem megy, már 6 éve próbálom, hiába. Most annyit megigért, hogy beleolvas a könyvbe, aztán meglátjuk.
Sziasztok.en is imadom joe frostot.ez a konyve meg nincs meg,de tervben van,ugyanis az ikreim ket evesek lesznek a nyaron.
Nekem a szuperdadakonyvek rengeteget segitettek mar a kezdetektol a napirendunk szuletesuktol szuperul mukodik,most vagyunk az elso dackorszakban es a kiemelest mi is alkalnazzuk,ha indulna a virtsaft:-))
Nekem szerencsem van a ferjemmel,nert ot nagyon erdekli a modszertana,mindenben partner,sot sokszor o szol ram,ha nem vagyok eleg kovetkezetes v kitarto:-))
Ha latatlanba elfogadsz egyjotanacsot.....uljetek le a ferjeddel beszelgetni,mert kozos nevezore kell hozni a nevelesi elveket,julonben szethuzas lesz a csaladban es agyerekeknek errekifinomult radarjaik vannak.
Kesobb nagyobb galiba lehet a nezetkulonbsegekbol,mikir majd a gyerek egymas ellen akar bemneteket felhasznalni.
Rengeteg ilyen pelda van a kornyszetemben.:-(
A gyerekeknek az az igazi korlat,ha eros egyseget ereznek,nincs kecmec,ha vki "a"-t mond,akkor a masik szulo is....
a megnyugtatása nem a te feladatod, az az ő dolga :)
szóval nyugodtan küldd a szobájába lehiggadni, az ilyen helyzet senkinek sem jó
remek könyv, én is gyakran forgatom. akkor éppen az apjának volt igaza,nem minden esetben működik az üljünk le és megbeszéljük, néha ott is a helyzetből kiemelést javasolják ilyen esetekben :)
legközelebbi ilyen látványos műbalhénál fel kell neki ajánlani, hogy oké, akkor ő nem megy veletek, ha van kire hagyni, illetve szó nélkül elmenni,vagyis elköszönni a családtól
Sziasztok!
Érdekelne, hogy kinek mi a véleménye erről a könyvről, olvassa-e, alkalmazza-e valaki, sikeres volt-e, használt, bevált-e. Én most olvastam el és nagyon tetszik, már néhány dolgot sikeresen alkalmaztam is, de még nagyon az elején vagyok. Kicsit el vagyok veszve, mikor hogyan kéne bizonyos dolgokat a gyakorlatba átültetni. A fiam 5,5 éves és sokszor mond nekem nemet, szemtelen, dühöng, csúnyán beszél, erre keresnék megoldást.
További ajánlott fórumok:
- Változzak meg azért hogy normális pasikat is érdekeljem?
- Nem akarom, hogy érdekeljen - passzivitás
- Hogyan érjem el, hogy ne érdekeljen az, hogy mit gondolnak rólam mások?
- Ha van kedved hallgasd meg a dalomat, amit írtam. És írd meg a véleményedet. Kicsit szomorú lett.
- Gregg Pritchard! Hallgasd meg és mondd el a véleményed!
- Mit tegyek az ellen, hogy ne érdekeljen mások véleménye?