Beigli 2 recept
A Beigli 2 hozzávalói:30 dkg fött áttört burgonya
1.20 dkg liszt
20 dkg cukor,
40 dkg zsir,tej
10 dkg élesztő,2 tojás,
1 kg dió,0.5 kg porcukor,30 dkg mazsola,3 vanilliás cukor,5-6 dl tej(4 rúd)
60 dkg mák,40 dkg cukor,20 dkg mazsola,2 van cukor,3-4 dl tej(2 rúd)
A Beigli 2 elkészítési módja:
Megkelesztjük az élesztőt,és elkészitjük a tésztát a krumplival.Megkelesztjük,ha megkelt 6 felé vesszük.A töltelékkel megkenjük,feltekerjük,megkenjük a tetejét tojással,és megsütjük. Nem szárad ki a burgonya miatt.
Természetesen a töltelék mennyiségét lehet csökkenteni,de engem nem zavar,ha megreped a teteje.(Akkor szokott ha sok a töktelék.)Én csak ilyenkor szoktam beiglit sütni,és nem szeretem ha keresni kell benne a tölteléket.
Ja, és ha megkelt a tészta át kell gyúrni mégegyszer,nem kell megijedni,hogy összeesik
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2007. okt. 31. 06:04
A beigli 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.