Bécsi csokoládés kávé recept
A Bécsi csokoládés kávé hozzávalói:70 g étcsokoládé
1 csipet fahéj
1 csipet kardamom
100 g tejszín
350 ml forró kávé
1 ek méz
1 tk cukor
A Bécsi csokoládés kávé elkészítési módja:
Az étcsokoládét alacsony hőmérsékleten folyamatos keverés közben felolvasztjuk. A fahéjat, a kardamomot és 4 cl tejszínt a csokoládéba keverjük. A kávét a mézzel ízesítjük, majd szintén a csokoládéba öntjük, alaposan megkeverjük. A maradék tejszínt a cukorral keményre verjük. A kávét két csészébe öntjük, a tetejükre kerül a felvert tejszín. Végül fahéjjal és kardamommal megszórjuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2008. dec. 26. 19:32
A bécsi csokoládés kávé elkészítési módja és hozzávalói.