Bebuktuk a személyi kölcsönt (beszélgetős fórum)
Ez így van ahogy írod, de egyszer minden letelik és nem mindegy mennyi kamat, vagy netalán kamatos - kamat + végrehajtói költségek.
Ha van jövedelmetek, a munkahelyre elküldik a letíltást.
Anno én is voltam ilyen helyzetben,annyi kivétellel,hogy lelépett a cégem én meg terhes lettem,és hónapokig nem kaptam pénzt,míg az összeget el nem bírálták az oep-nél.Folyamatosan írtam a kérvényeket,mikor megjött a válasz,másnap ismét kérvényeztem,hogy még egy kis haladékot adjanak,majd 5 hónap múlva egy összegben megjött a pénzem amit el is utaltam nekik.Nem volt gondom,de valamit tenni kell,hogy lássák,hogy igenis akarod fizetni,csak nem megy.
Nektek van jövedelmetek,utalgass még ha kevesebb akkor is!
Én is ezt javaslom, fizess, amennyit tudsz.
Az eljárás menete attól függ, hogy anno milyen alakiságú okiratot írtatok alá. Ha voltatok közjegyzőnél, és van pl. jelzálog a házon, akkor a Faktoring előbb a közjegyzőnél végrehajtási záradékkal láttatja el az okiratot, azután megy a végrehajtóhoz az ügy, ez azért nem egy-két nap, jó esetben lehet pár hónap is.
Ha nem volt közjegyzői okirat, akkor előbb egy fizetési meghagyás iránti kérelmet fog beadni egy közjegyzőhöz a Faktoring, itt figyelni kell arra, hogy mindenképp vegyétek át a levelet, mert ha nem veszitek át, akkor 15 nap után jogerős lesz, és megy a végrehajtóhoz! A közjegyzőnél is lehet részletfizetési kérelmet előterjeszteni, hátha ott humánusabbak lesznek, szerintem a havi 30-as vállalást megadhatja.
Ja, és még valami: felmondást küldött-e már a bank? Ez feltétele annak, hogy egy összegben esedékessé váljon a tartozásotok.
Remélem segítettem.
"csökken a hiteled és a kamat meg nem növekszik"
Ebben nem vagyok biztos. Tudtommal ilyen esetben pont, hogy a kamatot (egy részét) fizeti az ember, az alap meg megmarad. Ha tévedek, akkor tévedek.
Fórumindító, a nem fizetésnél a kevesebb részlet fizetése is jobb.
Tavaly év végén már nem tudtuk fizetni az OTP személyi kölcsönünket, havi 50 volt. Márciusban fizettünk utoljára. OTP Faktoringnál van már régóta az ügy. Hiába egyezkedünk, havi 60-nál kisebb csekket nem kapunk. Mondanom sem kell, ha havi 30-at kapnánk, talán menne, de ez így nem. Azt mondta a kapcsolattartó, ennél kisebbet nem enged a rendszer.
Az otthonunk miatt vettük fel, arra költöttük, közben szülni mentem, s mondanom sem kell, elúsztunk vele. Van egy telkünk, ami eladás alatt van, nem megy el, de abból ki tudnánk fizetni az egészet. Jó lenne 3-4 hónapot még húzni, talán tavasszal elkel. Én nagyon félek, rettegek, hogy az otthonunk is rámehet. Van jelzáloghitelünk is.
A kérdésem, hogy mi fog történni, fizetési meghagyás még nem érkezett, hallottam róla, de fogalmam sincs, mi az, de az még nincs.
Semmilyen segítségünk nincs, hónapról hónapra élünk, mindketten dolgozunk ( én gyed mellett ) nem tékozoljuk el a pénzt. Csípős megjegyzések kíméljenek, egy egygyermekes dolgozó család vagyunk szülői segítség nélkül. Köszönök szépen minden információt.
További ajánlott fórumok:
- Egyes emberek miért vesznek fel személyi kölcsönt karácsonyi költekezésre?
- GYED-re és CSP-re ad az OTP személyi kölcsönt egy anyukának?
- Mentálisan beteg emberek is kaphatnak személyi kölcsönt?
- Lakáshitel mellé lehet felvenni személyi kölcsönt?
- Gyed mellett lehet személyi kölcsönt felvenni?
- Idős ember vehet fel kis összegű személyi kölcsönt?