Bébiétel folt eltávolítása (beszélgetés)
oxigénes fehérítőtől minden hiperfehér lesz
ebben+mosószerben kell áztatni
bioboltban kapható, kilós adag több hónapig elég, s kb. 1500 ft.
öblítőt babaruhához nem használnék,allergizál
Azokat vitte nekem is. még a sima mosószappan is viszi a bort is és a fűt is.
De az üveges bébiételfoltokat semmivel nem tudtam kiszedni.
..ha a ruhát bedörzsölöd mosás előtt!- pedig nagyon szépen viszi a színes clorox a fű- és még a több éves vörös boros foltot is.
Nálam anno az őszi barack folt adta fel a leckét, mire felfedeztem :)
Nekem bébiételfoltra semmi nem vált be. Pedig kipróbáltam mindent. Szó szerint értsd a mindent.
Színes ruhákon is, meg fehéreken is. Fehérekből még a domesztosz, hipó, flóraszept, clorox se szedte ki, semmi.
Szintén próbáltam a színes cloroxot, nálam semmit sem ért, se a vanish termékek, semmi.
Házi praktikákat is végig próbáltam.
Aztán rászoktam arra, hogy csak két ruhában etettem a gyereket, és váltva mostam azt a kettőt. Plusz volt egy ilyen esőkabát szerű előke, amit rá kellett adni a gyerekre, azt használtam.
Múlt idő, mert már nem eszik bébiételt, másfél éves.
Foltokra én mosószappant, az a legjobb. Nem kell Vanish, a márkátlanok ugyanúgy kiviszik a foltot. Dörzsöld be, és hagyd egy kicsit állni.
Nagyon jók a Dr Beckmann folteltávolítók, a zsírfoltokat mindig ilyennel kezelem, de van gyümölcsre meg mindenre külön. (Az univerzálisak általában nem visznek ki semmit, de ezek a speciálisak az adott foltra tökéletesek.)
A sárgulás semmivel sem szokott kijönni, max. a fehér ruhákból Cloroxszal, ha beáztatod.
Nem tudom, milyen öblítőt használsz, az én ruháimon érezni mindig.
Én csak mosógélt használok, babaruhához ezeket ajánlják, a mosóport nem annyira. Úgy tudom, elméletileg öblítő sem kell ezekhez. Mikor kicsik voltak a gyerekeim, én mindig Dreft Baby sensitive-vel mostam a ruháikat.
Sziasztok!
-Ti mivel és hogyan távolítjátok el a bébiétel foltokat színes ruhákból, szakálkából???
-Az elrakott ruhákból 1-2 besárgul.Azokat hogyan lehet eltávolítani?
-Miért nem lehet az öblitő illatát érezni, pedig a jól ismert márkájú öblitőket használom?
-Milyen mosóport v. gélt használtok?
További ajánlott fórumok:
- Milyen mosóport vagy mosógélt vegyek ami eltávolítja a foltokat?
- Hogyan tudom a gránit sírkőről eltávolítani a rozsda foltokat?
- Hogyan kell a ruhákból eltávolítani az izzadtság okozta sárga foltot?
- Mivel lehet pamut ruhából a festék foltot eltávolítani, kiszedni?
- Őszibarack folt eltávolítása...hogyan?
- Fémszínű edényből szivárványos foltokat mivel lehet eltávolítani?