Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Barackos tiramisu recept

Barackos tiramisu recept

A Barackos tiramisu hozzávalói:
46 darab babapiskóta, kb. 3/4 dl őszibaracklikőr, 45 gramm zselatin, 1 doboz (850 ml)
őszibarackbefőtt, 1 kg túró, 500 g joghurt, 15 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 500 g
habtejszín, a díszítéshez mentalevél


A Barackos tiramisu elkészítési módja:
Egy 35 x 24 cm-es jénai tál aljára 21 babapiskótát fektetünk, és meglocsoljuk a likőr felével. A zselatint a csomagoláson megadott módon, hideg vízben feloldjuk. A befőtet lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk. A díszítéshez 3 fél barackot ráteszünk, a többit felaprítjuk. A túrót elvegyítjük a joghurttal, a kétféle cukorral és 1,5 dl befőttlével, majd hozzákeverjük a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük, és a felaprított barackkal együtt a krémhez adjuk. A krém felét a lerakott babapiskótára simítjuk, majd befedjük 21 piskótával, és meglocsoljuk a maradék likőrrel. Végül a megmaradt krémet lazán rásimítjuk, és kb. 3 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A tiramisut a félretett felszeletelt barackkal, a megmaradt, darabokra tördelt babapiskótával és mentalevéllel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A barackos tiramisu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook