Barackos tiramisu recept
A Barackos tiramisu hozzávalói:46 darab babapiskóta, kb. 3/4 dl őszibaracklikőr, 45 gramm zselatin, 1 doboz (850 ml)
őszibarackbefőtt, 1 kg túró, 500 g joghurt, 15 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 500 g
habtejszín, a díszítéshez mentalevél
A Barackos tiramisu elkészítési módja:
Egy 35 x 24 cm-es jénai tál aljára 21 babapiskótát fektetünk, és meglocsoljuk a likőr felével. A zselatint a csomagoláson megadott módon, hideg vízben feloldjuk. A befőtet lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk. A díszítéshez 3 fél barackot ráteszünk, a többit felaprítjuk. A túrót elvegyítjük a joghurttal, a kétféle cukorral és 1,5 dl befőttlével, majd hozzákeverjük a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük, és a felaprított barackkal együtt a krémhez adjuk. A krém felét a lerakott babapiskótára simítjuk, majd befedjük 21 piskótával, és meglocsoljuk a maradék likőrrel. Végül a megmaradt krémet lazán rásimítjuk, és kb. 3 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A tiramisut a félretett felszeletelt barackkal, a megmaradt, darabokra tördelt babapiskótával és mentalevéllel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. ápr. 1. 20:03
A barackos tiramisu elkészítési módja és hozzávalói.