Bányászházak, bányászlakások építéstörténetéről hol találok cikkeket, képeket? (tudásbázis)
Köszönöm a további linkeket és válaszokat.
Regin_a: Én se voltam biztos benne, hogy ezeket bányászlakásoknak hívják, de akkor minek? :)
Szia! Sztem ezt is nézd meg:
Ezek sose voltak bányászlakások
A későbbi panelek sem kimondottan bányászoknak készűltek
Ha tényleg a bányászlakások érdekelnek, akkor a gugliban keress
Magyarország bányászatának kialakulása/töténelme, bányász kolóniák, bányász lakások stb.
Azok jellemzően önálló házacskák voltak, illetve földszintes sorházak, komfort nélkül
Az olajbányászoknak voltak 45 elött komfortos házaik, Nagykanizsa, Lovászi és a zalai területeken
A bányászlakások egészen máshogy néznek ki!
Ezek a házak a "Hruscsov"-stílust képviselik. Abból a korszakból keresgélj inkább.
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Esetleg valaki tud online elérhető anyagokról?
Egyébként, ha bemegyek egy helytörténeti archívumba, ott tudni fogják egyáltalán, mi az, hogy bányászház? :D
Sziasztok!
Nyilván sokan ismerik ezeket a házakat, jobb megfogalmazást nem találtam rájuk, mint bányászház (ezt is úgy hallottam), avagy áltlában 3-4 emeletes, tetős, téglából épült társasház, viszonylag kis szobákkal és egységes méretű ablakokkal. Ezeknek az építéstörténete (mikor épültek ilyenek, hol), tervrajzai, a kialakítás mögötti megfontolások (pl. miért ilyen lett) érdekelnének, amennyiben erről rendelkezésre áll valahol anyag.
Köszi :)
További ajánlott fórumok:
- Igaz az, hogy az ellopott műszaki cikkeket cikkszám alapján megtalálják a rendőrök?
- Úgy tudom, hogy a szkennerrel a papírképeket is fel lehet tölteni az internetre. Újságból kivágott cikkeket is fel lehet így tölteni?
- Tudja valaki hogyan lehet/lehet-e egyáltalan törölni a régi kiírt témákat, fórumokat, cikkeket?
- Miért nem tudom elolvasni a cikkeket?
- Hol találom a krémekről szóló cikkeket, amiket rengetegen dicsértek a foltok halványítására?