BAMIX konyhai robotgép (beszélgetés)
Hasonlóan jártam, mint Bella80. Közvetlenül rendeltem a pécsi cégtől és az ígért receptes könyvet nem küldték, csak kis füzetecskét.
A bemutatót túl régen láttam (1 éve) ahhoz, hogy felidézzem a kézmozdulatokat, így sok mindent nem tudok megcsinálni vele, amit kellene. Néha az az érzésem, hogy a hagyományos robotgéppel többre mennék, pl. sütik készítésénél.
A majonéz bevált. A fagyasztott gyümölcs pépesítését fagyihoz próbáltam, de nem akarta vinni, csak amikor már kicsit felengedett.
Nem tetszik, hogy túl kicsi a 2 keverőpohár. A nagyobbikba sem fér bele 6 tojásfehérje felverve.
Megvettem a Slicesyt is, amivel szintén felemás tapasztalatom van. Oké, hogy lereszel mindent, de olyan miniatűr adagolója van, amin nem fér be semmi. Tehát nagyon kis darabokra kell vágnom a zöldségeket, hogy betöltsem és a tartály sem túl nagy, így mindig nyitogatni kell. Ez nagyon megnöveli a reszelés idejét.
Összességében nem vagyok csalódott (még), mert bízom benne, hogy több gyakorlattal jobban együtt tudunk majd dolgozni, de többet vártam tőle.
Kedves Bella!
Nekem van Bamix készülékem, minden nap használom. Sokkal többet használom, mint bármelyik előző botmixeremet, de szerintem nagyon sok mindent a régi is tudott volna, csak nem próbáltam vele ki. Fontos, hogy fel legyen szerelve a falra, ahonnan tényleg brmikor lekaphatjuk és egy öblítés után visszaakaszthatjuk.
Ajánlani tudom neked a házi majonézt (1 tojást, 1 kiskanál mustárt, pár csepp citromlevet vagy ecetet és legalább negyed liter olajat tegyél egy keskeny, magas edénybe és a krémkeverő késsel pár másodperc alatt kész a majonéz, ami megáll a tálban, tehát nem folyós.) De szoktam 1,5%-os mélyhűtőben kicsit megfagyasztott tejből(épp hogy csak kérget kap a teteje a tejnek) a habverő lapáttal kemény tejszín ízhatású habot verni, aztán belekeverek pürésített gyümölcsöt és kész a szuperfinom pohárdesszert. De ha kávét iszom, akkor a sima 2,8-as tejet habosítom kicsit fel és azt öntöm a kávéra. Ebből nem lesz olyan kemény hab, mint a lehűtött másfelesből.
Nyáron gyümölcsfagyit csináltam úgy, hogy a kőkemény fagyott gyümölcsöt joghurttal csuklóból forgató mozdulatokkal a késsel leturmixoltam és kész is volt a lágy fagylalt.
Persze mindent ezzel turmixolok (nincs többé csomós rántás, mert beleturmixolok és minden csomót szétcsap), aprítok, de nekem a kelttészta dagasztása nem ment vele, hiába mutatták a bemutatón, nem vitte a gép.
Nekem van hozzá Bamix szakácskönyvem a használati utasításos füzet végében, Te nem kaptál hozzá?
További ajánlott fórumok:
- BOSCH MUM 4655 típusú konyhai robotgép
- Mi a neve annak a konyhai robotgépnek, ami feldarabolja a zöldségeket? Hogy működik?
- Delimano konyhai robotgépet használ valaki?
- Ismeri valaki a SilverCrest konyhai robotgépet? Érdemes beruházni rá?
- 3 funkciós konyhai robotgépet szeretnék venni, melyiket ajánlanád?
- Qilive 600114761 konyhai robotgépről van valakinek tapasztalat?