Baj, hogy ha valaki ősszel már a téli kabátjában jár? (beszélgetés)
Most jövök rá, hogy én már szombaton elővettem a téli kabátomat, mert pár nappal korábban az átmeneti kabátomat hűvösnek éreztem.
Egyébként is, aki erre a fagyos-havas időre azt mondja, hogy őszi időjárás, ... talán a szibériai télhez szokott? :))
Inkább, mint megfázni, és utána szedni a bogyókat, + nyomni az ágyat... egyébként pedig senkinek semmi köze hozzá.
Amikor fiatal lányokat nyári melegben térdig érő csizmában látok, csak azért mert éppen valamelyik kitalálta, ...
Baj hát. A stílusrendőrség ennél kevesebbért is elvitt és falhoz állított már embereket.
-.-'
Amúgy meg én októbertől március átmeneti dzsekiben tolom, abszolút nem vagyok fázós. Néhányan ufónak néznek emiatt; kár, hogy nem szeretnék másoknak megfelelni, és hogy a saját komfortérzetem az első.
Ez egy kicsit más eset, mint amikor hajnalban 3 gyerekkel fagyoskodsz a buszmegállóban.
Természetesen futni 10 fok alatt sem nagykabátban megyek ki.
Most mondják jön a 20 fok.. De reggel akkor sem lesz annyi.
Az oviban is mindig azzal jönnek, hogy túl van öltöztetve a gyerek. 1000x magyaráztam el, hogy azért van rétegesen öltöztetve, hogy le lehessen vetkőztetni. Ilyenkor simán van, hogy reggel 8 fok van, délután meg 28. Reggel kell a meleg ruha, kabát, sapka. Evidens, hogyha délutánra meleg van, akkor nem.
Itt Budapest Zuglóban minden második emberen téli kabát van, itt hideg van, 8-12 fok, eső, erős szél. Ennyi. A maradékon is begombolt őszi kabát. És még így is sokan vannak megfázva.
Arra meg, hogy akkor mit vesz fel télen, arra meg annyit, hogy akkorra hozzászokik az ember. Meg azért akkor komolyabban aláöltözünk, meg két gatya, ha kell, stb.. Meg sapka sál kesztyű.
Én mindig a hideg őszben fázom, amikor sokszor a lakások is hidegek, se bent, se kint nincs meleg, a ruha alig szárad meg valahol..
Télen sohase fázom komolyan, hiába mutat a hőmérő alacsonyabb hőmérsékletet.
Nem baj. Az ő dolga.. lehet hogy csak egy póló van alatta.. :)
Én még elvagyok kötött mellénnyel vagy farmerdzsekivel.
Hát nem tudom, mit szólnak így az emberek?
Jóhogy nem bundát meg kucsmát vesz az ember lánya a vénasszonyok nyarán!!!!
Mert utána hideg vízben remekül le lehet hűlni és a kinti meleg már meg sem kottyan :).
Szívinfarktus? Éppen a szívemet tartom vele kondiban. Mármint a terheléssel és a hőváltoztatással.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek szép ez a csizma megfelel ősszel?
- Kora ősszel felvehetem már a fordított bőr anyagú combcsizmámat?
- Miért mondják azt hogy csak ősszel jó el rakni a csalamádét? Ha most teszem el mi baja lehet?
- Hogyan készítitek föl a gyereketeket (és magatokat), hogy ősszel óvodába megy majd?
- Cserjék szaporítása ősszel, hogyan?
- Most olvastam, hogy jön egy üstökös, ami ősszel szabad...