Babák mozgásfejlődése (beszélgetős fórum)
szia,
szerintem felallitjak...de nem vagyok benne biztos majd megkerdezem!!
En is mondtam nekik, hogy hagyjak a vedono "ajanlatat", es tegyenek ki csalit a babanak.
Na, majd meglatjuk mi lesz :)
Koszi
Szia!
Azt írod, hogy ülni és mászni nem tud, de állni már igen. Hogyan áll fel? Fekvésből, vagy valamibe kapaszkodva? Gondolom akkor mászni sem mászik?
Nekünk a kisfiunk viszonylag későn kezdett el rendesen mászni (8 hónaposan). Kúszni már előtte is. Felállni pedig 9 hónaposan, de csak úgy, hogy odamászott valamihez (asztal, szék, állvány, puff, ágy stb.), és abban megkapaszkodva állt fel. Viszont felülni ő sem akart nagyon sokáig. Majdnem 1 éves volt, mire megtanult rendesen felülni.
Nekünk azt mondták, hogy az nem olyan nagy gond, hogy csak későn kezd ülni, inkább az a rossz, ha a kúszás-mászás marad ki. Azt mondják, hogy iskolás korban az olvasás-írás fejlődésében okozhat problémát.
Igazából nem tudom, hogy ez hogyan függ össze, de ezt több helyről is hallottam.
Amikor a kúszás-mászást tanítottuk Kristófnak, akkor úgy próbálkoztunk, hogy 1, max. 2 izgalmas játékot tettünk mellé úgy, hogy ne érje el, de ne is legyen túl messze, és majd ez ösztönzi arra, hogy elinduljon felé.
Remélem, tudtam segíteni.
Kerdeztem is toluk, hogy akkor ha vendegek mennek azoknak is negykezlab kell jarkalniuk?? :D Nehogy ossze zavarodjon az a gyerek, hogy anyaek negykezlab maszkalnak, mindenki mas meg "csak" 2 labon :)
Na, majd meglatjuk mi lesz..eddig meg elvezik a dolgot, nagyokat rotyognek :)
Vicces egy család lehetnek, a gyerek meg majd ettől megy világgÁ::::)))))
Négykézláb
Az én fiam anno (most 4,5 éves) 5 és fél hónapos négykézlábra állt és pér nepon belül mászott.
9 hónaposan pedig egy kezemet fogva besétált a gyerekorvosi rendelpbe.
A doki meg csak pislogott.
Beszélni is hamar tudott 1 évesen szavakat mondott, 1,5 évesen pedig már 2-3 szavas mondatokat.
minden gyerek más és más:)
Ez azért elég vicces ;-)
Majomkodhat szerintem a szülő, de az a gyerek ennyi idősen nem fogja utánozni, az tuti! :))))
Azért felvehetnék videóra, megnézném :D
Az én lányom 9 hónapos lesz 13-án!
Kicsit több mint egy hónapja ül teljesen önállóan,fekvésből,mászásból ahogy neki tetszik!
Körülbelül 2 hete kezdett el fel állni különböző dolgokba kapaszkodva és ezekbe a tárgyakba kapaszkodva vagy úgy hogy a kezemet fogja,meg is tesz jó pár lépést!
Mi is kaptunk érte fűt fát,pedig nem én eröltetem,egyszerűen ő ilyen.
Mikor ülni tanult folyton ült volna,most meg egyfolytában menne,állna!
Minden gyerek más és más a maga ütemében fejlődik,ebben mi szülök csak segíteni tudjuk,de irányítani korlátok közé szorítani hátráltatni szerintem nem szabad!
Ezt egy védőnőnek tudnia kéne és nem a szülőket feszéjezni mindenféle rém hírekkel.
Sziasztok,
azert hoztam letre ezt a forumot mert kivancsi vagyok mas babak es mamak velemenyere ebben a temaban.
Egyik osmerosom gyermeke 9 honapos, ulni es kuszni meg nem tud de mar allni igen. A vedono elkezdte "ijezgetni", hogy ez nem tesz jot a gyereknek...
gondolom sok babanal elofordult ez..varom velemenyeteket
További ajánlott fórumok:
- Ha a baba kihagy mozgásfejlődési lépcsőket, pl. kúszás akkor az később helyesírási problémákat okoz! Szerintetek igaz?
- Lemaradt mozgásfejlődésű babák anyukái
- Ami a mozgásfejlődést rossz irányba viheti
- A babád mikor kezdett el beszélni, szavakat mondani és milyen volt a mozgásfejlődése?
- 9 hónapos babák -kicsit megkésett mozgásfejlődése
- Kövér babák mozgásfejéődése, hogyan alakult?