Baba / gyerek egy szülővel az autóban, hosszabb úton. (beszélgetés)
Akkor miert nem beszelsz errol a felesegeddel?
Ketten, együtt vállaltátok a gyereket, ketten kell megoldanotok mindent.
Az hogy mennyire zökkenőmentes egy hosszabb út egy gyerekkel, nagyban függ attól hogy mennyire jól tűri az utazást a gyerek. Mennyire igényli az odafgyelést.
Nem szokott-e hányni a kocsikázástól? Stb...
Viszont meglehet könnyíteni egy-két apró trükkel az utat.
Úgy ütemezni az elindulást hogy a gyerek alvás idejére essen, akkor van hogy végig is alussza.
Kényelmes ruhában legyen és ne nyakig beöltözve, mert az egyik hogy könnyen bemelegszik, a másik hogy nem tart annyira a biztonsági öv, így ki is tud belőle bújni.
Ha van cumija legalább három legyen a kezében ha az egyik leesne.
"Szerintem neha az apukakra is rafer, hogy megoldjak a dolgokat egyutt egy gyerekkel..."
Az eszedbe jutott-e, hogy szinte mindent az apuka old meg, egy nagyon nehéz szitucióban? Azon kívül el tartja a nem kis költségvetésű családot. Ezért kértem, hogy próbáljatok meg ne véleményezni.
Attol fugg hogy ki van a gyerek mellett, hogyan van szoktatva es mennyire fontos autozni.
En vittem a lanyomat 6 hetes koratol fogva hetente tobbszor at egesz Bp-en autoval, mert letfontossagu volt hogy a kezelesekre el tudjunk jutni, az apja meg dolgozott. Ha leesett valami, lent maradt, semmi tragedia nem tortent. A gyerekulesnek es a biztonsagi ovnek olyannak kell lennie amibol nem tud kibujni (van ilyen). Ket oras ut nem olyan hosszu hogy ne birja ki eves-ivas nelkul, de esetleg meg is lehet allni ezeket elintezni :)
Szerintem neha az apukakra is rafer, hogy megoldjak a dolgokat egyutt egy gyerekkel... es a 19 honapos mar nem kicsi annyira.
Mi rengeteg meset es gyerekzenet hallgattunk autozas kozben, nem volt semmi gond azzal hogy nyuglodott volna.
Egyedül vittem, semmi baja nem lett. ( ahogy kijöttünk a kórházból attól fogva , 14 éves koráig mindennap vittem kocsival, nagyszülők, óvóda, iskola stb )
Férjem dolgozott, röstelltem volna mindig anyukámat mozgósitani, hogy vigyázzon a fiamra
Ok értem, köszönöm a választ!
Az adott válaszokból majd levonom a következtetéseket (így vagy úgy), nyilván azért kérdezem itt, egy nyilvános fórumon. Próbáljátok meg ne véleményezni az adott szituációt, hanem a kérdésre válaszolni.
Előre is köszönöm!
Mennyi idős volt a babád / gyereked, amikor először ült úgy autóban, hogy csak egy szülő volt vele egy hosszabb úton - logikusan azzal a szülővel, aki vezet? Mert természetesen azon kívül, hogy biztonságosan ül egy autóban, még figyelni kell rá. Leesik valami, inni kér, nyügösködik a hosszú úton, próbál kibujni a biztonsági övből, stb.
Lányom 19 hónapos, az édesanyja szerint már gond nélkül utazhatunk közel két órát nélküle (szerpentines úton), semmi szükségünk nincs rá a hátsó ülésen a gyermeke mellett.
Én nem így gondolom, bár neki ez "kényelmesebb", kevesebb "dolgot" jelent a karácsonyi ünnepek alatt.
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy áprilistól megszűnik a hosszabbított GYES, a tartós beteg gyerek után?
- Egyedül hagyni egy gyereket az autóban?!
- Mivel foglaljam le egy 4éves és egy 1.5éves gyerek figyelmét egy hosszabb úton az autóban?
- MÁV-nál 33%-os kedvezményt 2 gyerekkel utazó 1 szülő is igénybe vehet vagy csak 2 gyerek 2 szülővel?
- 4éves gyerekre emelt összegű családi pótlékot kapok. Hogyan igényelhetem a hosszabbított gyest?
- Van Veszprémben úszásoktatás két-három éveseknek, ahol a szülővel együtt lehet a gyerek?