Azok az emberek, akik hirtelen dühbe gurulnak minden apróságon, kivörösödik fejük, pszichopaták? (beszélgetés)
Nekem is volt nem egy ilyen főnököm,ha nem lennék karakter,féltem volna tőlük,mert olyan spontán és piti dolgokon buktak ki előzmény nélkül.
Bármilyen dührohamos szituációba ha belegondolsz,a józan ész megköveteli a tiszteletet a másik ember(gyermek is lehet!)iránt,de roham esetén ez fel van függesztve,és roham után sincs -bocs elborult az agyam,ne hari.Gondolom nálad még ez is belefér a nyakkendős keretbe :)
Azért a dühroham alatti filmszakadás már egészen más kategória... meg az ön- és közveszélyesség sem került szóba eddig.
Nyilván nem ilyenekre gondoltam.
Szerintem az egyértelműen pszichológust, ha nem pszichiátert igényel. Gondolom a fórumnyitó se lenne bizonytalan, ha ilyeneket tapasztal.
Neked senki.
Előzőleg nem sikerült választ talanod a kérdésedre?
Egyeseknek mekkora szórakozást nyújt fórumtagok utáni nyomozás :DD
Ha nektek ez jön be...
Amúgy nekem volt ikrek párom, ő se tudta kontrolállni a dühét, 2 perc múlva meg mosolygott. Ő erre fogta, és sok ismerősöm egyetértett, hogy tipikus Ikrek, hogy az érzelmi skála 2 végpontján tudnak csak mozogni, vagy halál nyugodtak, vagy dühöngenek, vagy nagyon boldogok, vagy tönkremegy az életük éppen... Még se hiszem, hogy pszichopata lett volna.
A többi tulajdonsággal kiegészítve viszont már lehet erősen pszichopatikus jellemű, vagy nárcisztikus jellemű. DIagnózist úgyis csak szakértő adhat.
Ha emellett rengeteget hazudozik, megnyerő és domináns a stílusa, de agresszív és fenyegető ha számon kérik akkor már esélyes, hogy az?
Ha igen, akkor a kisebb és közepes vállakozások tulajainak többsége mind pszichopata.
Nem biztos. Vannak, akik nehezen kezelik az indulataikat. Talán gyerekkorukban mindig rájuk hagyták, sosem tanulták meg az alkalmazkodást, kudarcot, önmérsékletet. Jellemző még azokra, akik nehezen fejezik ki magukat, nem tudnak érvelni, ezért inkább bedühödnek, mintsem fárasztó munkával alkalmazkodjanak a nehézségekhez.
Jó hír, hogy lehet gyakorolni, sosem késő.
További ajánlott fórumok:
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Találkoztál már pszichopata/nárcisztikus emberrel?
- A pszichopaták tisztelik egymást? Hogyan viszonyulnak egymáshoz?
- Járt már valaki közületek úgy, hogy a 3D szempillát nem bírta a szeme? Csúnyán bedagadt, és kivörösödött.Lehet ez ellen tenni valamit?
- Szerintetek a pszichopatákat ki kellene szűrni és nyilvántartani?
- Náthás, kivörösödött orra milyen krémet?