Az utolsó hónapban vagyok és pár napja iszonyatos feszültségérzetem van.Együltő helyembe szét tudnék robbanni a sammitől. Mit tegyek? (tudásbázis)
Én is az utolsó hónapomat kezdem, és rajtam is előtör néha az idegesség.. Nem is néha, szinte állandón előjönne...
Az sokat segít, hogy sejtésem van róla, mitől félhetek, hiszen a legtöbbször az elfolytott élelemtől kezd az ember síkideg állapotba kerülni. Én a gyerkőc egészsége miatt félek,ill. magától a szülés gondolatától is képes vagyok frászt kapni...
Ha már nagyon elszalad a negatív irányba a gondolatom, és jól felhúzom magam, hogy aludni sem tudok, akkor kell valamit kitalálni.:Én pl. kimegyek sétálni egyet éjjel 2 kor, vagy palacsintát csinálok, beteszek egy "kedvenccsöpögős" filmet, ami jó irányba viszi a lelkivilágomat, és bizony nagyon sokat segít egy jól eltalált könyv is! Rengetegszer elterelte a figyelmem a saját feszültségemről!
A másik dolog: uralkodni kell a gondolatokon.
Nem szabad hagyni tovább nyargalni a rossz irányba!
Az önuralmat a gondolataid felett meg tudod tanulni, lehet fejleszteni, és szülés előtt kell is, hiszen annak a porontynak ott a pocidban a Te segítséged kell majd szülés közben, Neked kell összpontosítani, irányatani a tested/lelked!
Hajrá, munkára fel!
Hívd fel a dokidat, Ő fel tud írni egy feszültségoldót, amit lehet szedni, nem hat a picire. Nem jut eszembe a neve. Tudsz tőle aludni, és megnyugizol. Citromfűtea is nagyon jó nyugtató.
Ne aggódj nincs semmi baj, ha meg lesz a baba elmúlik.:)
Szia ! Én 9 hónapig voltam tiszta idegbeteg. Az élő fába is belekötöttem, a férjemet ok nélkül szekíroztam. Tudtam, hogy ez nem jó, de egyszerűen ilyen voltam. Azt mondtam, ha most nem válik el tőlem, akkor soha. 3 hét múlva lesz az ezüst lakodalmunk.
A terhesség alatt mindig a beteg gyerekeket vettem csak észre, (utcán, tv-ben, bárhol) és mikor megszületett a fiunk akkor jöttem rá, hogy attól rettegtem tudat alatt, hogy valami baja lesz. Igazából csak otthon nyugodtam meg, amikor kibontottam és alaposan szemügyre vettem. :-DD
Nem lehet, hogy Te valami váratlan dologtól tartasz, (pl.idő elötti szülés) csak nem tudatosult benned ?
Biztos vagyok benne, hogy szülés után (vagy még előbb) magától megszűnik ez a feszültség.
Mint a többiek is írták nyugi !! :-))
Tegnap voltam ctg-n és azt mondták,hogy nagyon nyugodtan elvan bent, nem volt méhösszehuzódás még, ugyhogy azt mondták még nem akar kibujni.
Ugyhogy remélem nem fog mégis hirtelen megszületni.
Viszont ez az iszonyatos feszültség ami bennem van... tényleg nem tudom mitől van, 2 napja tart de egy szemhunyásnyit sem alszom éjjel, nappel emiatt álmos vagyok, éjjel meg hajnal2-3ig virrasztok.
Zug a fejem és szinte izomfájdalmaim vannak az idegtől.
Én nem volt kiválója, tehát ne tudom miért van ez.
Nektek is ilyen durván jelentkezik?És mi ez, mi váltja ki?
HA MINDEN OK NELKUL RADJON A GYOMORIDEG, AZ VERNYOMASPROBLEMAKRA UTAL!
A MELEGFURDOZEST PEDIG NAGYIVBEN KERULD MERT VERBOSEGET OKOZ, VAGYIS MEGINDULHAT TOLE A BABA IDO ELOTT
Szia!
Relax...:o) Én is ezt teszem..;))))
szia!!
tengeri sos aromaterapias furdo, az jol megnyugtat, csak engedd tele a kadat vizzel, tegyel bele jo sok tengeri-sos aromas,illatos furdosot, es lazits.
par gyertya a kad szelere...
es engedd el magad.
kitartas kedves
Nyugi!!! próbálj megnyugodni,ha nem megy, foglald el magad valamivel, ami megnyugtat,de ha úgy érzed, hívd fel a dokidat!
Sok sikert a babához! mi lesz?
További ajánlott fórumok:
- Konfliktus kezelő fórum, feszültség levezetésre, félreértések tisztázására :)
- Mitől fájhat iszonyatosan a nyakam, a vállam, a karom és a hátam közepe?
- Kinek viszketett már iszonyatosan a lába?
- Lassan három éves lesz a kislányom és sajnos egyre türelmetlenebb vagyok vele ami iszonyatos lelki teher számomra. Mit tehetnék?
- Most vágtam bele a bolti eladó szakmába és rá kellett jönnöm, hogy iszonyatosan nehéz és fárasztó munka... Nektek mi a véleményetek?
- Mivel lehet a feszültséget levezetni?