Az újszülöttek ápolásáról (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az újszülöttek ápolásáról
Üdv mindenkinek!
Lehet,hogy döbbenetes lesz amiket most itt leírok,de ez van:)
Angliában született meg az én pici angyalkám 2009.augusztusában.Tudnék mesélni... A lényeg,hogy pl itt a köldöktisztításra csak annyit mondtak,hogy NE CSINÁLJAK VELE SEMMIT(!).Se alkohol,se víz SEMMI! Persze ideges voltam,hogy lehetnek ilyenek...éés nem gyulladt be,nem fertőződött el,stb,szerencsére:) A köldökcsonk a 10.napon esett le,szépen begyógyult a helye. A fültisztítással viszont gondban vagyok,mert több helyen azt olvastam,hogy nem szabad pálcikát használni.Nem bírtam ki,de csak a külső résznél tisztítottam:)Bocsi,kicsit hosszúra sikeredett.
a babaillat az tényleg nagyon jóóóó!!!!!:D
én minden nap megmostam a haját is,amíg picike volt,utána sapit rá és gyorsan megszáradt.akkor nem alakul ki a koszmó.utána nehezebb megszabadulni tőle.ja és a gyógyszertári babafürdető,babaolaj,popsikenőcs a legjobb.olcsóbb is,mint a márkás és nem irritálja a kicsi bőrét.
" Az alapvető dolgok betartása miatt lesz az,hogy annyira szeretünk beleszagolni a babánk nyakába,hogy érezzük azt az igazi babaszagot. "
Az az igazi baba illat milyen jó! ! ! És igen is naponta kell fürdetni, ha bukik, ruhacsere. Volt olyan baba a kezembe amelyiknek picit savanyú tej szaga volt a ruhájának, inkább. :-(
Valóban jól összeszedett gondolatok.
Én egy dolgot hozzátennék, amit nekem máshogyan mondtak, és én így is csináltam. Nekem a védőnő azt mondta, pár hétig ne vágjam le a baba körmét akkor sem, ha nagy, mert még a bőr nagyon érzékeny ott, könnyen begyulladhat a körömágy. Valóban hallottam ilyet mástól, hogy volt aki levágta, és begyulladt a baba körömágya. Én pár hétig csak körömreszelővel igazgattam neki nagyon finoman.
Úgy gondolom jól összeszedted azokat a gondolatokat amelyeket megfogalmaz egy újdonsült anyuka magában.
Gratulálok a cikkhez.
Ugrás a teljes írásra: Az újszülöttek ápolásáról
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Minden ami egy újszülöttnek kell! Szeretném összegyűjteni mindazt ami egy baba érkezésekor kell, ide értve MINDENT, pelus, ágy, lepedő...stb
- Milyen tapasztalataitok vannak az újszülöttosztály nővéreivel?
- Mikortól lehet egy újszülöttet levegőztetni?
- Hol aludjon az újszülött és milyen kiságyat válasszunk?