Az örömről (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az örömről
Mindannyiótok társaságáért hálás vagyok az összes égieknek!
Igen, mind-mind más ösvényeken járunk próbánkat téve, de mint ahogy minden és mindenki EGY, egy a CÉL is... egy felé haladunk.
Köszönöm a szavaitokat.
Örök téma a szülői szeretet. Meddig, mennyit? Az én anyukám 98 éves.Istennek hála egészséges testben, lélekben egyaránt.Az Ő élet filozófiája ,az egészséges, hosszú élet titka: szeresd önmagad mindennél és mindenkinél jobban, élj e szerint . Ő ezt tette.Ne hidd Lhara,hogy ez sokkal szerencsésebb. Ahogy Te tanultál, én is tanultam a szülői példából.Lehet, hogy mást igen, de ezt a hibát soha nem követtem el.
Szívesen olvasom az írásaidat.
Elolvastam a nagyon emberi cikkedet. Nekem másféle család jutott. Más a sorsom is. Pont ezért jó volt olvasni, hogy bárkinek bármi a gyerekkori, ifjúkori élménye tapasztalata, előbb-utóbb szinte ugyanarra a következtetésre jut mégis. Érdekes az élet.
Más utakon ugyanoda tartunk valamennyien.
Köszönöm, hogy olvashatom lényeglátó írásaidat.
Lhara, nagyon szépet írtál, és nagyon szépen.
Ez a téma nálunk is napirenden volt a hétvégén.
Az apukám nyolcvanadik évéhez és a megvakuláshoz közeledve, kezd rájönni mi mindent szeretne még megtenni amit idáig nem tudott.
Nagy örömöt szereztél azzal, hogy olvasóim között tudhatlak, kedves boriboo.
Érett fogalmazásod és a magázó stílus mögött meglepett a később felfedett életkorod, amit közreadtál az adatlapodon. Ezért örülök leginkább a szavaidnak. Bizonyára nem bánod, ha megkérlek, hogy bátran tegezz, de csak akkor, ha nincs Neked se ellenedre. Köszönöm a jókívánságaid.
Üdvözöllek, kedves Ágnes!
Köszönöm az elismerést.
Sajnos a szüleim már nem élnek.
Örömmel látlak ismét, kedves winny.
Jólesnek szavaid.
Bizony ezzel mindannyiunknak számolnia kell... szükség van ránk... minél épebben kell testünk, lelkünk tartani, hogy minél inkább hasznára tudjunk lenni a világunknak és egymásnak.
Betegségem idején tanultam meg magam is ezt a fontos természeti törvényt. A hoxás rövid bemutatkozásomban is hosszú időn át csak ez a hitvallásom szerepelt.
Nem is tudom hol kezdjem a válaszadást... most meg én hatódtam meg ettől törődéstől, amit kapok, kedves mindannyiótoktól. Köszönöm.
Kicsit össze kell szednem magam, hogy illő módon reagáljak mindenki hozzászólására.
Kedves Lhara!
Cikkedet olvasva leírtál egy szívből jövő és örömteli történetet a szüleidről, akik szorgalmasan dolgoztak és ez jelentett nekik mindent, mert ők így érezték magukat hasznosnak. Kevés időt fordítottak pihenésre, mert tele vannak energiával és amit lehetett megtettek. Itt a hoxán sok tehetséges naplóíró van, aki szépen ír és tehetséges kár, hogy a tévé ilyesmikkel nem foglalkozik pedig akadnak tehetségesek, akik szintén alkalmasak erre. Te is ebbe a kategóriába tartozol neked is kijár az elismerés nem tudom édesanyádék élnek még vajon? Mert mindannyiunknak figyelemfelkeltő. Gratulálok hozzá Üdv.Ágnes
Kedves Lhara!
Most könnyet csaltál a szemeből.Annyira szíven ütött ez az írásod.
Mennyire igaz.Köszönöm.
igen, ez így van, nagyon jót írtál megint :)
A barátnőm férje elment orvoshoz, kiderült hogy cukorbeteg és magas a vérnyomása. A doki megkérdezte, ki neki a legfontosabb a világon, kivel kell törődnie? Azt mondta: a családja. A doki megkérdezte, ha maga meghal, ki marad nekik? és újra: Ki magának a legfontosabb a világon, kivel kell törődnie?...Magammal...
jött a válasz kis hallgatás után.
Nehéz nagyon, nehéz...billeg az ember, mindenkinek jót akar, pedig elsősorban magának kell a jót akarnia, minden más jó csak belőle fakad...
Köszönöm, és Neked is minden jót, kedves Beatrix!
Bizony nagy vesztesége ez a világunknak. Nekem sincs már családom... a félelem és az ebből eredő emberi tettek szétdúlnak mindent... ma már a családok vannak soron.
Üdvözöllek genia az olvasóim között és örömmel látlak újból kedves kovaevakiss.
Nektek is köszönöm az elismerő szavaitok és nagy örömmel tölt el, mert tetszett.
Köszönöm a megtiszteltetést, hogy olvasóm lettél.
Örülök, ha tetszik.
Tudod, az idézőjelet több okon is kénytelen vagyok használni, mert még nem született minden dimenzón hangzó gondolathoz külön jel, jelrendszer az íráskultúránkban a pontos kifejezéshez. Így aztán az egyik, legtöbbször előforduló használati ok a belső hangok szavának kiemelése, másik ha kicsit vicces v. pejoratív szóváltozattal fejezek ki valamit, harmadik pld.: amikor valaki szavaira emlékszem vissza - evvel próbálom minél pontosabban kifejezni a belső érzéseket, gondolatokat. De biztosan van még pár dolog, amit képtelen vagyok most felidézni. Ám, ha valaki más írásából idézek, azt feltétlenül a nevével is fémjelzem. Jelen esetben éppen nem volt semmi, amit jeleznem kellett volna.
Nagyon szep,elerzekenyultem....
Gratulalok!!
- No, és magatokért…? – kérdezem most magamban. – Magatokért… mit kell tennetek?"
Ugrás a teljes írásra: Az örömről