Az önbizalom pénz kérdése (is ) lehet? (beszélgetés)
inkább ízlés és egyéniség kérdése, semmint pénzzé :) például ruhát mindenképpen kell venned, mert valamiben járnod kell, te döntöd el, hogy amennyid van, azt milyen ruhára költöd. ismertem olyan nőcit, aki mindennap új cuccokban járt, soha nem vett fel kétszer semmit, ennek ellenére nem tűnt jólöltözöttnek soha, és semmi stílusa nem volt
ha megengedhetnéd, hogy korlátlanul költs magadra, a nagy vásárlási és renoválási láz után ugyanott tartanál, ha most is elégedetlen vagy :)
Ezen jót nevettem,köszönöm :DD
Mármint az első részén a gondolatnak.
Igen,magabiztosabb lehet az ember,ha tele a zsebe.
Kedves Tökmag, a szoláriumozott bőr már nem divat. :) Kevés pénzből is lehet nagyon jól kinézni, és magabiztosnak tünni, amitől fenntartható az egészséges önbizalom. Kilós turkálókban olcsón lehet jó minőségű ruhákhoz jutni, aukciós oldalakon ki lehet fogni néhány, mások által megunt, de hibátlan kiegészítőt. Az arc és testápolás pedig igényesség kérdése. A műköröm sem ad önbizalmat, anélkül is lehet ápolt a kéz.
Ne azután sóvárogj, amit nem tudsz megengedni magadnak, hanem az apró trükökkel hozd ki magadból a legtöbbet. Ha nagyobb az önbizalmad jó ruhában, sminkelve, mint slamposan melegítőben, akkor nem a pénztárcád határozza meg, hogy érzed magad, hanem az, hogy a ruhás boltban melegítőt veszel-e vagy szép ruhát, illetve a szekrény előtt állva farmert húzol-e, vagy melegítőt, amikor leszaladsz a sarki boltba. És még valami, a fogyás sem az ételek minőségével, hanem inkább a mennyiségével van összefüggésben.
ha valaki túl sokat foglalkozik a külsejével, az kompenzál valamit, mondjuk a belső bizonytalanságot vagy az önbizalom hiányát
egy magabiztos embernek nem kell bizonyítani a külsejével, hogy ér valamit..
Hogy kell-e hozzá pénz az attól függ, hogy mitől lesz önbizalmad. Sok az elég szűk látókörű ember.
Ha attól lesz önbizalmad, hogy másoknak külsőségekben megfelelsz, akkor kell hozzá. Ha attól, hogy kimagasló képességgel, tudással, párkapcsolattal, életvitellel, információval stb. rendelkezel, akkor nem valószínű.
Szerintem az a lényeg, hogy ki, mennyire és mit ért el és hogy tudja ezt használni.
Biztos a pénztől is függ....
Van egy vendégem kb 20 éves....olyan gyönyörű,jól öltözik jól is áll neki.....de nem mer az ember szemébe nézni....és olyan zavarban van ha más is van az üzletben,h alig várja h végezzen és kimehessen...Önbizalom zéró nála!
szerintem lehet valakinek önbizalma pénz nélkül is, de az biztos, hogy ad egy tartást, ha az embernek nincsenek anyagi problémái.
nem a ruha teszi az embert! tartja a közmondás, de., ha nem kell másnak puncsolni, azért., hogy az ember megvehese magának azt ami megtetszik ehhez viszont pénz kell.
szóval a vége ugyan az, a pénz ad egy fajta önbizalmat, mert ha slamposabb is vagy egy napon de tudod, hogy azt vehetnél magadnak, amit szeretnél, már sokkal jobban érzed magad akár slamposabban is. :))
a titok., eltartani, fentartani, képes vagyok magam!
Szerintem neki az mindennapi alapvető megélhetés miatt fáj a feje. Tudom sajnos én is, van sok ilyen ember.
Lehet, hogy szép igen, de nincs önbizalma. De sok olyan nőnél is fennáll ez, akinek van pénze, szép is, ad is magára, még sincs önbizalma.
na jó de lehet hogy valaki az olcsóbbat sem tudja megvenni,semmit....
Attól még persze lehet szép,de önbizalma van-e?
Nem bizti...
jav.: Norbi termékekkel lehet
nem kell oda az "is" :)
Nyilván annak kell az önbizalomhoz a pénz, aki olyan ruhában érzi magát jól, ami eleve több pénzbe került. Sminknél nem feltétlenül kell sok pénz, hiszen már jó termékeket lehet kapni alacsonyabb áron is. Meg megveheti valaki a legdrágább szempillaspirált, szemceruzát, rúzst és egyebet, ha nem tudja azokat megfelelően használni, nevetségessé válik - van erre sok példa. Szerintem lehet kapni olcsóbb áron is olyan ruhákat, amiben jól érzi magát az ember, mutatós, nem feltétlenül márkafüggő dolog ez.
Pénz mindenhez kell... az élethez is, tehát az ilyen öltözködés, szépségápoláshoz is. Csak nem mindegy, mennyit áldozunk rá. Van olyan nő, aki járhatna a legnagyobb márkákban, kenhetné magára a világ legmárkásabb, drágább sminktermékeit, akkor sem lenne önbizalma, van olyan is, aki egy egyszerűbb, olcsóbb de szép - mondjuk egy igényes turkálóból származó - ruhában, kis szolid sminkben is nagy önbizalommal rendelkezik, vonza a tekinteteket.
Fogyni nem csak drága diétás porokkal, teákkal, táplálékkiegészítőkkel, Norbi termékekkel is lehet, hanem mondjuk lehet olyan apróbb részletekre figyelni, hogy a húst ne rizzsel együk, hanem zöldségekkel - nincs olyan égbekiáltó áruk. Szóval a nagyobb mennyiségű egészségtelen lecserélni kisebb mennyiségű egészségesre, azt a mennyiség fogyókúra alatt úgysem fogyasztja senki el.
Szolira, műkörmösre nem feltétlenül kell áldozni. Én amúgy sem szeretem mondjuk a szolit, pedig elég fehér a bőröm. Ezt el lehet fogadi, sőt (!) meg lehet szeretni is. A műköröm sem alapfeltétlen az önbizalomnál...
Teljesen egyetértek veled.
És amúgy meg is figyeltem,ha kiöltözve mentem az utcán,feltűntem az embereknek,kocsik fékeztek a zebránál,férfiak nyitották az ajtókat előttem. Ha mackóban szaladok a boltba,még majdnem el is ütnek,annyira nem érdekel senkit sem,hogy ott vagyok.Na ennyit a kettő közti különbségről.
Bizony pénz kérdése is a kinézet,és a kinézeté az önbizalom,vagy a kisugárzás.
Szeretném ha kifejtenétek gondolataitokat erről a témáról...
Sajnos szerintem nagyban pénz kérdése is...
Pl.ruházkodás...
Én pl jó ruhákban, sminkelve nagyobb önbizalommal rendelkezek, mintha melegítőben , slamposan járnékk.
Emiatt kérem senki ne sértődjön meg ez az én vélemyényem.
Jah és a melegítő nem egyenlő a slampossággal...:D
Persze a jó ruhákhoz, egészséges ételekhez, amivel ugye fogyni lehet, szolihoz, műkörmöshöz pénz kell...
További ajánlott fórumok:
- Előre is bocsi a hülye kérdésért. :) De! Párommal azon vitatkozunk, h a gumit ki lehet-e fordítani és úgy "használni". Szerintem nem!!
- Vannak-e orvosok, egészségügyi dolgozók a Hoxán, akiknek lehetne kérdéseket feltenní?
- Olyan anyukák válaszát várom akinek Vencel vagy Bulcsú nevű a kisfia! Lehet pár kérdésem?
- Lehet egy magabiztosnak tűnő férfi önbizalomhiányos?
- Önbizalom hiány - hogyan lehet MÁSON segíteni?
- Hogyan lehetnék önbizalomtelibb, talpraesettebb, kevésbé érzékeny?