Vannak-e orvosok, egészségügyi dolgozók a Hoxán, akiknek lehetne kérdéseket feltenní? (tudásbázis)
Az előbb elszállt...
folytatom...
Az előző helyen egy családtagom pszichiátriai szakrendelésre járt, már kb. 2 éve. A költözés előtt kértük az orvosát hogy nyomtassa ki az eddigi összes kezelés ambuláns lapját ( tudjuk hogy ki kell fizetni). Azt mondta most nem ér rá, másnapra leteszi a recepcióra. 3 sort írt mindössze. Kérdésem, ha ragaszkodunk az ambuláns lapok kinyomtatásához, szeretnénk látni hogy miket írogatott, csak az előző szakrendelőben kérhetjük, vagy az itteniben is, mert a kezelést folytatni kell.
Egészségügyben dolgozóktól kérdeznék.
Másik megyéből költöztünk a mostaniba.
Egy elég érdekes gondon van amivel kapcsolatban nem csak egészségügyisek véleményére lennék kíváncsi.Az én kicsi lányom okt.elején töltötte be a 7 éves kort,de már kb.3 hónapja elkezdett nőni a cicije.A kivizsgálások még tartanak,de az orvosok szerint korai serdülőkori tünetek.Tehát,nagylány lesz a kicsiből!Előre láthatólag gyógyszeres kezeléssel akarják kitolni az időt és késleltetni a menszesz jelentkezését.
Félek,hogy a gyógyszeres kezelés milyen hatással lehet a hormonháztartására.Tehát,ha valóban nagylány akar lenni gyógyszer,vagy hagyjuk a fejlődését és ne avatkozzunk be??
Női dolgok. Próbálok úgy csinálni mintha fogorvoshoz mennék.
Még soha nem rakatták le velem a láncot, gyűrüt, órát. Valami ritka egyenletes iromány, sehol egy kilógó görbe, volt márt más milyen is.
Köszi a segítséget.
Nem vetette le a láncot?
Szerintem ne vedd rossz néven tőle,valószínű amiatt parázott,hogy újra meg kell csinálnia,ha nem sikerül.
Általában a földelést szokták a radiátorra tenni,és azért nem jó,ha véletlenül hozzáérsz..
Lehet tudni milyen műtétre mész?
Azon filózok, ő miért gondolta, hogy hozzáérek. Mi olyan furcsa azon az EKGn, hogy még oda is jött megnézni, tényleg nem érek-e oda.
Természetesen volt rajtam óra és lánc. A radiátor pedig közvetlen az ágynál volt centikre a kezemtől. Műtéthez kell, viszem az altató orvonak. Miért tünt neki furcsának?
sziasztok!
Tegnap voltam EKG-én. A nővérke szólt, hogy ne érjek a radiátorhoz. Nem értem hozzá, utána le is ellenőrzte.
Megtudná mondani valaki, mi nem teszik neki. Miért gondolta, hogy hozzáérek?
Szia!:-)
Igen, oxálsavra és borkősavra bomlik.
De az az érdekes, hogy nem mindenkinél így ürül a C-vitamin. Ez (dehidroaszkorbinsav --> oxálsav + borkősav) ugyanis tudtommal egy enzimatikus reakció, és úgy tűnik, nem mindenkinél játszódik le olyan mértékben (tehát valaki hajlamos kőképződésre, valaki nem).
Szia!
A savasodás alatt a szervezet kémhatásának (kémhatás: savas, semleges, vagy lúgos; a szervezet - a testnedvek - nagyon enyhén lúgos) normálistól való eltérését, csökkenését jelenti.
Én nem tudom, hogy a kettő között van-e összefüggés, de még megérdeklődöm egy nálam okosabbnál.
Szia!
Ha kálcium-oxalát, akkor lehetséges:
- fokozott kálciumürítés (hormonális ok, túlzott kálciumfölszívódás, enyhe acidózis - "savasodás", veseprobléma)
- túl sok oxálsav keletkezése (túlzott fölszívódás bélgyulladás, genetikai defekt miatt sok keletkezik)
- a vizelet citrát (~ citromsav) -tartalmának csökkenése (acidózis, azt hiszem, genetikai defekt is okozhatja)
- túl tömény vizelet (de ez másban is jelentkezne)
A kezelés ált. diéta (oxalátbevitel csökkentése, esetleg a kálciumé is) és egyéb gyógyszerek (alkáli-citrátok, magnézium, B6-vitamin).
Szia!
Attól még jó vigyázni annak, akinek hajlama van a vesekövességre (ez függ attól is, milyen kőről van szó).
Szia, Zuzu!
Úgy érted, hogy veseköved van, vagy hogy hajlamos vagy a vesekövességre?
Ez attól függ, milyen típusú a kő. Megvan a kőképződés oka?
Az orvosod kellene erről megkérdezned!
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed az egészségügyről?
- Mate tea, az egészségünk alternatívája!
- Kik dolgoznak az egészségügyben?
- Mi lett veled egészségügy?
- Új generációs egészségügyi dolgozók kontra veteránok
- Az egészségügyi dolgozók ingyen utaznak a buszokon, vonatokon stb. Bárhova utazhatnak, vagy csak a lakóhely-munkahely között?